In articol:
Sindicaliștii din sistemul de educație au transmis, în cursul zilei de marți, un apel către părinți. Aceștia au specificat că le recomandă părinților să nu își trimită copiii la școală în perioada grevei generale.
În timpul grevei de avertisment, care va fi declanşată miercuri, între orele 11.00
Greva generală va fi declanșată pe 22 mai
Liderul FSLI a anunțat că la data de 22 mai va fi declanșată greva generală. Acesta a făcut un apel către părinți, să-și țină copiii acasă pe perioada grevei.
„Greva generală care va fi declanşată în data de 22 mai înseamnă încetarea lucrului.
Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro
El a precizat că greva se va face la locul de muncă, potrivit legii. Chiar și așa, „este bine ca elevii să stea acasă” pentru că profesorii vor putea sta în cancelarie pe perioada conflictului de muncă.
Sindicaliştii au anunțat că acele cadre didactice care vor fi în grevă nu vor fi obligate să asigure supravegherea elevilor.
Când va avea loc greva de avertisment
Greva de avertisment se va desfășura miercuri, între orele 11:00 și 13:00. Sindicaliștii au menționat că elevii vor fi supravegheaţi în clase, însă nu se vor desfăşura, în acest interval orar, activităţi didactice.
Citește și: VIDEO- Școala de stat versus școala privată- avantaje și dezavantaje
„Nu se va desfăşura niciun proces instructiv-educativ, dar copiii vor fi supravegheaţi. Mâine nu îi trimite nimeni acasă. Este o grevă doar de două ore şi atunci în intervalul orar 11-13 îi vor supraveghea, astfel încât să nu fie niciun fel de problemă”, a precizat, la rândul său, liderul Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor.
Sindicaliștii au cerut din partea părinților înțelegere și au explicat că au apelat la această formă de protest ca o „ultimă soluție” pentru a-i determina pe guvernanți să nu mai amâne luarea deciziilor vitale pentru sistemul de învățământ.
Liderii de sindicat le-a spus elevilor că acțiunea nu este menită să îi sperie, ci dimpotrivă, ea are rolul de a le asigura elevilor un viitor mai bun în România, prin asigurarea unei finanțări adecvate educației.
Ei au precizat că, dacă nu se vor da examenele naţionale la acest final de an, vina nu va fi a angajaţilor din sistem, ci a guvernanţilor.