Joi, 25 ianuarie, începând cu ora 11:00, peste 200 de sindicaliști din Sănătate vor ieși în stradă, în fața Ministerului Muncii. Aceștia transmit că dacă nu vor fi găsite soluții, au suficiente semnături pentru a declanșa și o grevă generală.

Care sunt principalele revendicări?

În ceea ce privește principalele revendicări, se numără și respectarea legii salarizării. Mai exact, să aibă salarii raportate la nivelul anului curent.

Sindicaliștii solicită salarii majorate pentru toate categoriile de personal. De asemenea, medicii cer majorarea gărzilor la nivelul salariului actual. Un medic poate primi până la 1.800 de lei, de la 300 de lei, în funcție de zi, dar și de gradul profesional.

În cursul săptămânii, tariful este unul mai mic, de sărbătorile legale se plătește mai mult, dar tot la nivelul anului 2018.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Guvernul a acordat, de la data de 1 ianuarie, 5% pentru toți bugetarii, adică cel mult 100 lei net, în funcție de categoria de personal.

Totodată, Guvernul ia în calcul posibiltatea majorării cu 20% al salariilor personalului auxiliar. 

Citește și: Ambulanțierii fac greva foamei, după ce deputații i-au scos de la condiții deosebite de muncă în legea pensiilor: ”Marcel Ciolacu, dormi liniștit?”

De asemenea, o altă concesie negociată este creșterea cu 10% a salariilor pe care le primesc medicii. Toate acestea depind de banii pe care Guvernul reușește să îi redistribuie, potrivit Antena3.ro

Ce salarii au medicii și asistenții din România?

Un medic poate primi pentru o gardă, un salariu de până la 1800 de lei, în funcție de gradul pe care îl are. De asemenea, o asistentă poate câștiga maxim 4000 de lei pe lună, iar remunerația asistenților medicali de la UPU-SMURD este de 3900 – 3950. O infirmieră poate câștiga maxim 3000 de lei, iar brancardierii în jur de 2500 de lei.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

”Guvernul ne-a cerut răgaz pentru primul trimestru al anului viitor. Discuţiile noastre din vară au fost altele, astăzi nu am primit nimic ferm, cert şi concret din partea Guvernului României. Am avut întâlnire cu premierul României, vicepremierul, domnul ministru al Sănătăţii şi o echipă tehnică, am pus pe masă toate problemele din Sănătate. O parte dintre ele le cunoaşteţi, toată lumea ştie despre DSP-uri în ce situaţie se află. Ştiţi mai puţin probabil că sunt probleme şi cu gărzile medicilor, medicii refuză să facă gărzi, sunt spitale care se chinuie să acopere liniile de gardă pentru că acestea sunt prost plătite.

Bănuiesc că ştiţi că asistenţii medicali sunt aproape de salariul minim pe economie pe care l-a stabilit Guvernul pentru anul 2024, personalul TESA este nemulţumit”, a declarat Iulian Pope, vicepreședinte la Federația Sanitas, la finalul anului 2023.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si