La trei luni de la greva STB care a oprit circulația în Capitală, societatea de transport public a început cercetări disciplinare cu privire la angajații care au lipsit trei zile de la serviciu, astfel, 222 angajați fiind concendiați.

Citeste si: Protest al sindicaliștilor CFR în fața Ministerului Transporturilor

Sindicatul reprezentativ STB anunță un nou protest, joi, ca urmare a concedierilor în masă.

Citeste si: Amenințare cu grevă la ANAF. Sindicaliștii cer creșterea salariilor

Sindicaliștii de la ANAF amenință cu greva

Sindicatele din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) amenință cu grevă generală dacă nu vor fi mărite salariile. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Angajații din administrația publică intră în grevă japoneză

Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea” solicită mărirea salariilor și organizarea în cel mai scurt timp al examenelor de promovare în funcție publică și asigurarea consumabilelor la instituțiile subordonate.

Citeste si:  Final de proteste la STB. Șoferii și vatmanii se întorc la muncă după cinci zile de grevă

Sindicaliștii cer mărirea salariilor

"Solicităm aplicarea urgentă şi unitară a legii salarizării, fără discriminări şi în acord cu Decizia nr. 794/2016 a Curţii Constituţionale, eliminarea incompatibilităţilor impuse sau acordarea unui spor de incompatibilitate în cazul păstrării acestora, organizarea în cel mai scurt termen al examenelor de  promovare în funcţie publică  şi asigurarea consumabilelor la nivelul instituţiilor subordonate.(...)

Citeste si: Final de proteste la STB. Șoferii și vatmanii se întorc la muncă după cinci zile de grevă

Atragem atenţia că în cazul în care problemele prezentate nu-şi vor găsi rezolvarea, luăm în calcul deschiderea unui conflict de muncă, în baza Legii nr. 62/2011 a Dialogului Social, care poate duce inclusiv la grevă generală. În această situaţie, subliniem existenţa unei posibile blocări indirecte a întregii activităţi guvernamentale. În această situaţie, subliniem existenţa unei posibile blocări indirecte a întregii activităţi guvernamentale", se menţionează în comunicat. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si