Angajatii inscrisi in Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV au dat in judecata Guvernul Romaniei, caruia ii cere masuri extraordinare impotriva celor care nu-si platesc abonamentul la TVR. Sindicalistii condusi de Dragos Bocanaciu invoca o Ordonanta de Urgenta din 2003 pe care Guvernul nu a aprobat-o nici pana in ziua de azi, conform careia romanii ar trebui controlati si amendati in cazul in care se constata ca se sustrag de la plata abonamentului radio-tv.

„Procedura privind efectuarea controlului, constatarea contraventiilor, aplicarea sanctiunilor si penalitatilor de intarziere in cazul sustragerilor de la plata taxelor prevazute de alin (1)  lit (b) de catre detinatorii de receptoare radio, respectiv de televiziune, se stabileste prin hotarare a Guvernului”, este paragraful mentionat in intampinarea sindicalistilor catre judecatorii de la Curtea de Apel. Acestia spun insa ca Guvernul „a uitat” sa dea respectiva hotarare, iar acest lucru a dus la incurajarea populatiei de a nu-si mai plati abonamentul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Practic, din cauza pasivitatii Guvernului, normele juridice care instituie obligatia achitarii taxei pentru serviciul public de televiziune nu au o sanctiune juridica propriu-zisa”, se mai arata in intampinare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si