Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, a anunțat că greva de avertisment va începe pe data de 17 mai, cu încetarea activității specifice în intervalul 11:00- 13:00, potrivit Antena 3 CNN.

”Președintele întârzie să susțină educația”

”Nu mai putem accepta tergiversarea. Toți au pus maj presus de orice solidaritatea. Trebuie soluționate problemele cu care se confrunta personalul auxiliar.

Marșul arata ca am redevenit o forță. Nu mai putem accepta sa fim umiliți, sa se mențină un statut social care nu e pe măsura importantei acestei profesii. Pentru cei care nu au venit la protest și tac: tăcerea nu e în favoarea lor, ci a guvernanților”, a declarat Marius Nistor.  

Profesorii, mai revoltați ca niciodată de condițiile din învățământ

Profesorii, mai revoltați ca niciodată de condițiile din învățământ

[Sursa foto: Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” - Facebook]

Așteptam să ne întâlnim ieri cu președintele. Ne-am întâlnit cu o consilieră a domnului Iohannis, din domeniul Sănătății, nu cineva specializat în învățământ. Ne așteptăm să fie președintele tarii, care vorbește de România educată, dar nu a mai apărut public. Cum să poți începe o carieră cu 2500 de lei?! Președintele întârzie să susțină educația, iar de proiectul România Educata se va alege praful. Astăzi vin în Educație cei cu notele cele mai mici, care nu au locuri în alta parte”, a declarat și Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale Alma Mater. 

Citește și: Elev din clasa XII-a, olimpic internațional, numit Cetățean de Onoare al municipiului Târgu Jiu

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

”Vom avea greve în multe universități. Cine a semnat pentru grevă, face grevă.

Mai avem timp să ne îmbunătățim procentajele de participare la grevă până la finalul săptămânii. E posibil sa avem examene amânate sau anulate!”, a mai spus Hadăr. 

Profesorii, mai revoltați ca niciodată de condițiile din învățământ

Mai mult, profesorii își cer scuze părinților pentru forma lor de manifestare, mai ales că astăzi elevii de clasa a IV-a ar fi trebuit să susțină Evaluarea Națională.  

Sindicatele din învățământ au făcut apel la părinți să își țină copiii acasă.

Sindicatele din învățământ au făcut apel la părinți să își țină copiii acasă.

[Sursa foto: Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” - Facebook]

“Dragi părinți vă cerem să ne înțelegeți că am apelat la această formă extremă de protest ca ultimă soluție pentru a-i determina pe acești guvernanți să nu ne mai ignore să nu mai fie indiferenți și să nu mai amâne luarea unor decizii vitale, nu doar pentru noi, ci și pentru sistemul de învățământ și pentru viitorul copiilor dumneavoastră. Dragi elevi, să nu vă speriați de declanșarea acestei forme de protest, este o acțiune îndreptățită a noastră, o acțiune de protest care vizează până la urmă o finanțare corespunzătoare sistemul educațional și asigurarea unui viitor pentru voi aici în țară”, a declarat liderul sindical Simion Hăncescu, potrivit edupedu.ro .  

Citește și: EXCLUSIV: Eleva care a obținut medalia de aur la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete/ ”Trebuie să-ți cunoști valoarea și să crezi în ea”

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

”Mesajul nostru se îndreaptă către patronate, societatea civilă, către ONG-uri, către multinaționale, știm cu toții că aveți nevoie de o resursă umană calificată și atunci trebuie să înțelegeți că acest lucru se poate obține doar în condițiile în care învățământul este finanțat corespunzător, doar în condițiile în care Personalul care lucrează în învățământ are un statut social corespunzător. Avem nevoie de sprijinul și ajutorul dumneavoastră”, a mai adăugat Simion Hăncescu.

Vom reveni cu mai multe detalii despre acest subiect.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si