„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater“, în numele celor peste 300.000 de salariaţi din învăţământ ale căror drepturi şi interese le reprezintă, constată că actualul Guvern continuă politica de a desconsidera salariaţii din învăţământ ”, au anunțat organizațiile.

Citeste si: Scandal la școală: mai mulți elevi au băut alcool în clasă, iar unui băiat i s-a făcut rău

Proteste în Piața Victoriei

Începând cu ora 10:00, o sută de membri de sindicat vor protesta în Piața Victoriei, urmând ca de la 11:30 să picheteze sediile principalelor partide politice, PNL și PSD.

Sindicaliștii susțin că personalul didactic ar fi trebuit să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020. Majorarea salarială cu 4% de la 1 ianuarie care reprezintă o creștere a veniturilor de aproximativ 65 de lei net pentru personalul didactic a provocat nemulțumire generală în rândul salariaților din învățământ.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Studenţii vor intra gratuit în toate bibliotecile universitare

„De asemenea, trebuie avut în vedere şi faptul că peste 30.000 de salariaţi din categoria personalului nedidactic din învăţământ beneficiază de salariul minim brut pe ţară garantat în plată, deşi, de la data declarării pandemiei COVID-19, aceşti salariaţi au desfăşurat şi alte  tipuri de activităţi ce nu au legătură cu cele specifice postului deţinut. În plus, personalul din învăţământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr.
153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 şiH.G. nr. 569/2017”, au arătat organizațiile.

În acest moment, cele trei federații sindicale desfășoară un referendum pentru declanșarea grevei în sistemul educaţional. 

Citeste si: VIDEO |Trei fete au fost agresate de către un asistent maternal, în Capitală: „Vă puteţi imagina ce traume au fost declanşate în sufletul lor?”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si