Pe întreaga rețea feroviară, potrivit companiei CFR SA, traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație. 

Temperaturile au ajuns și la -13 grade Celsius

CFR susține faptul că temperaturile extreme care s-au înregistrat în cursul nopții, în unele zone ajungând chiar și până la -13 grade Celsius, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iași, Brașov și Craiova) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte), pe diferite secțiuni.

În acest context, circulația feroviară s-a realizat pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor.

În această situație a intervenit personalul companiei, pentru remedierea defecțiunilor, dar și pentru a asigura continuitatea în circulația trenurilor.

Este menținută restricția de viteză de 50 km/h pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna, iar pe distanța Drăgănești – Fărcașele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricția de viteză de 30 km/h. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Ninsorile și viscolul au afectat traficul feroviar! Lista trenurilor care înregistrează întârzieri!

Ce a transmis compania în această situație?

Potrivit companiei, aceste întârzieri înregistrate în circulația trenurilor au avut mai multe cauze:

”Întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).

Citește și: VIDEO- Ninsorile și viscolul au afectat traficul feroviar! Lista trenurilor care înregistrează întârzieri!

Personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, a transmis compania, notează Mediafax.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si