Close sidebar
Close sidebar

Sinéad O’Connor: 10 dintre cele mai bune momente muzicale ale artistei

Cântăreaţa Sinéad O’Connor, cunoscută pentru hitul "Nothing Compares 2 U" a murit la vârsta de 56 de ani . Melodiile ei au reușit să sensibilizeze o lume întreagă.

Stefania Pavel,

Cântăreaţa Sinéad O’Connor, cunoscută pentru hitul "Nothing Compares 2 U" a murit la vârsta de 56 de ani .

[Sursa foto: The Guardian]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vestea morții lui Sinéad O'Connor la vârsta de 56 de ani și încurcătura disperată a vieții ei a reamintit imediat de profunzimea emoțională și imagistică a compozițiilor sale, de abilitățile sale interpretative tactile și de vocea sa deosebit de pătrunzătoare. Cu toată durerea autentică pe care a simțit-o de-a lungul vieții sale, O'Connor a dat dovadă de putere, spiritualitate și liniște, așa cum nicio altă solistă nu a putut.

10 momente magice ale lui Sinéad O'Connor

1. "Heroine" cu The Edge (1986) 

Când lui Edge i s-a oferit ocazia de a crea un peisaj sonor ambiental pentru drama anglo-franceză "Captive" din 1986, a apelat la Larry Mullen Jr.,

colegul său de la U2, și la O'Connor, semnatară a casei de discuri Ensign, pentru această poveste mohorâtă despre îndoială de sine și emancipare fermă, feminină. Era Sinéad începe cu o șoaptă și un țipăt.

Citește și: „A fost un șoc pentru mine. Nu era ceea ce îmi doream. Voiam doar sa strig, să țip!” Ultimul interviu al lui Sinéad O'Connor. Povestea tulburătoare a vedetei

Sinéad O’Conno- artistă

[Sursa foto: The Guardian]

2. "Mandinka" (1987) 

Gândiți-vă la debutul ei picant și plin de rumoare "The Lion and the Cobra"- atmosferele amenințătoare, chitarele punk, vocea ei, strigătele sacre și senzualitatea. Lucruri îndrăznețe. Dintr-o dată, apare "Mandinka", inspirată de Alex Haley's "Roots", cu cele șase corzi, ritmuri cu două tobe, vocea ei și o melodie irezistibiă pop, care schimbă atmosfera (sau cel puțin soarta comercială) a primului album al lui O'Connor.


3. "I Want Your (Hands on Me)" (1987)
Cu o sexualitate impunătoare și cu o respirație aparte a Donnei Summer, O'Connor (și unul dintre co-scriitorii piesei, producătorul și soțul ei de atunci, John Reynolds) și-a fixat vocea și versurile senzuale pe un puls programat greoi. Mai târziu, O'Connor a remixat această piesă împreună cu colega ei, eroina-rapper MC Lyte, pentru un "Street Mix" adecvat epocii.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Citește și: Cântăreaţa Sinead O'Connor şi-a schimbat numele şi a trecut la islam


4. “Nothing Compares 2 U” (1990) 

Simplitatea decorului, reflexul vocii ei pe fundalul  lent și elegant, chiar și videoclipul sumbru- dacă nu l-ați mai urmărit de un minut, lăsați-vă fermecați din nou. Ea și Prince au avut disputele lor în legătură cu acest lucru, dar "Nothing Compares 2 U" rămâne un succes discret.

Sinéad O’Conno- artistă

[Sursa foto: The Guardian]

5. “Success Has Made a Failure of Our Home” (1992) 

Două albume consecutive aclamate de critici și marea popularitate a piesei "Nothing Compares 2 U" au împins-o pe O'Connor să se retragă din lumina reflectoarelor și să producă un album de coveruri nu atât de popular, "Am I Not Your Girl?", cu piese precum "Success Has Made a Failure of Our Home". Scrisă de compozitorul de muzică country, Johnny Mullins și susținută de un ansamblu asemănător cu cel al lui Gil Evans, videoclipul- O'Connor făcând inteligent semne în limbajul semnelor- este cel mai puternic.

Citește și: Sinead O’Connor, agresata sexual de mama: „Ma obliga sa spun ca nu sunt buna de nimic”

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Alte piese remarcante ale artistei au fost: “I Am Stretched on Your Grave” (1990), “War” (1993), “Thank You for Hearing Me” (1994), “Emma’s Song” (2000) și “Lay Your Head Down” (2011).

De ce a murit cântăreaţa Sinéad O’Connor?

Cauza morții   sale nu a fost încă dezvăluită, dar poliția britanică a declarat pentru Variety că nu tratează moartea ei ca fiind suspectă. Cântăreața a fost găsită "fără reacție" în locuința sa din Londra, miercuri, 26 iulie imediat după ora 11.00, și a fost declarată moartă la fața locului. Poliția a declarat că se pregătește un dosar pentru medicul legist.

O'Connor își îmbrățișează fiica Roisin în timpul unei demonstrații antirasiste în centrul orașului Dublin.

[Sursa foto: The Guardian]


Familia ei a spus într-o declarație: "Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a iubitei noastre Sinéad. Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în aceste momente foarte dificile".

O'Connor, care a vorbit deschis despre lupta sa de zeci de ani cu boala mintală, a scris pe pagina sa de Facebook la începutul acestei luni că s-a mutat înapoi la Londra după 23 de ani și că termină un album care va fi lansat anul viitor. Ea a împărtășit, de asemenea, planurile de a pleca în turneu în Australia și Noua Zeelandă în 2024 și în Europa, Statele Unite și alte teritorii în 2025.

Copilăria tristă pe care a avut-o Sinéad O’Connor 

O'Connor a avut o copilărie dificilă după ce părinții ei s-au despărțit când avea opt ani. Cântăreața a susținut de la o vârstă fragedă că mama ei, cu care a locuit după separare, a abuzat-o fizic, ceea ce a dus la susținerea vocală a lui O'Connor pentru copiii abuzați. La 15 ani, O'Connor a petrecut optsprezece luni într-un azil, Magdalene din cauza absenteismului și a furtului din magazine. Cu toate acestea, încă de la o vârstă fragedă, O'Connor a dat dovadă de talent muzical și, după ce s-a mutat de la o școală la alta, a înregistrat un demo de patru piese. În cele din urmă a format trupa Ton Ton Macoute, a renunțat la școală și s-a mutat la Dublin, potrivit Variety.

Citește și: Campioana mondială, Tori Bowie, a murit la 32 de ani

O'Connor a avut o copilărie dificilă după ce părinții ei s-au despărțit când avea opt ani.

[Sursa foto: The Guardian]

Cariera lui O'Connor a progresat după ce a început să lucreze cu Fachtna O'Ceallaigh, fostul director de înregistrări al trupei U2, și a cunoscut un succes timpuriu odată cu lansarea în 1987 a albumului său de debut "The Lion and the Cobra", care a obținut statutul de album de aur și i-a adus o nominalizare la premiile Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală rock feminină.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI