In articol:
- În ce constă tratamentul bebelușilor dependenți de substanțe interzise
- Cazurile bebelușilor dependenți de droguri sunt tot mai numeroase
Bebelușii care suferă de Sindromul de Abstință Neonatală (NAS) pot prezenta simptome precum tremur necontrolat, contracții musculare și probleme respiratorii.
„Când vezi un bebeluş în sevraj, nu uiţi niciodată asta”, a declarat pentru jurnaliștii de la Reuters Tara Sundem, directoare executivă a clinicii Hushabye Nursery.
Potrivit sursei citate, bebelușii afectați de Sindromul de Abstință Neonatală (NAS) tind să simtă dorința de a se simți ca în pântecul mamei, adică într-un mediu întunecat și liniștit. În consecință, în camerele de la Hushabye, aceștia sunt ținuți intenționat în întuneric, pentru a fi protejați de lumina puternică și agitația din exterior.
În ce constă tratamentul bebelușilor dependenți de substanțe interzise
Creșa din Phoenix, Arizona, este dotată cu 12 camere private echipate cu un pat pentru părinți, astfel încât aceștia să poată sta alături de copilul lor în timpul procesului de detoxifiere. De asemenea, în fiecare cameră există un pătuț special conceput pentru a-i ajuta pe bebelușii afectați de NAS să se calmeze. În timp ce în spital, durata de tratament a bebelușilor afectați de această afecțiune poate ajunge la 21 de zile, la Hushabye aceștia rămân aproximativ opt zile pentru a se recupera.
În cadrul creșei de detoxifiere, întreaga familie poate primi tratament sub același acoperiș, beneficiind de suportul individual oferit de către îngrijitori.
„Dacă nu aş fi întâlnit Hushabye, habar n-aş fi avut habar ce însemna NAS”, a declarat Clarissa Collins, care a făcut parte din program împreună cu fiica ei nou-născută.
Cazurile bebelușilor dependenți de droguri sunt tot mai numeroase
Conform statisticilor Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, numărul nou-născuţilor afectaţi de sindromul de abstinenţă neonatală (NAS) a crescut cu 82% la nivel naţional în perioada 2010-2017. În anul 2020, aproximativ şase nou-născuţi au fost diagnosticaţi cu NAS la fiecare 1.000 de spitalizări.
Citește și: El este bărbatul care a trăit 82 de ani și nu a văzut niciodată o femeie
Pe de altă parte, pandemia de COVID-19 a accentuat criza opioidelor din SUA, determinând o creştere a numărului de decese asociate cu abuzul de opioide sintetice, inclusiv fentanilul, un analgezic puternic. Supradozele care implicau abuzul de opioide sintetice au dus la moartea a peste 70.000 de persoane în anul 2021 în SUA, potrivit datelor furnizate de CDC. Datele reflectă o situaţie tragică şi costisitoare la nivel naţional.