Singura fabrică care produce și repară tancuri din Rusia și-ar fi oprit producția, din spusele armatei Ucrainei, după ce aceasta ar fi rămas fără piese. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că producătorul Uralvagonzavod a fost nevoit să întrerupă producția „din cauza lipsei de componente de fabricație străină”.

Citeste si: VIDEO| Elicoptere rusești, filmate în timp ce lansează rachete nedirijate într-un mod ciudat

În presa rusă nu au apărut informații privind fabrica de tancuri, iar BBC spune că nu s-au putut confirma informațiile și din alte surse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a luat în râs capacitatea armatei ruse spunând că aceasta este principalul furnizor de arme al Ucrainei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia promite o nouă încetare a focului pentru evacuarea civililor din Ucraina. "E greu să ai încredere în invadatori"

Armata ucraineană se folosește de armele pe care le confiscă de la armata rusă

Armata ucraineană se folosește de armele pe care armata rusă le pierde, iar Volodimir Zelenski râde de capacitatea armatei ruse.

Citeste si: O altă coloană de tancuri rusești se apropie de Kiev, dinspre nord-est

“Ca și până acum, inamicul este confuz. Nu se așteptau la o asemenea rezistență. Soldații lor știu asta.  Ofițerii lor sunt conștienți de asta. Fug de pe câmpul de luptă. Renunță la echipamente.”, a spus Zelenski despre trupele ruse într-un mesaj video, marți, potrivit Insider.

Potrivit informațiilor disponibile, forțele de ocupație ruse care sunt în Ucraina mai au stocuri de muniție și alimente pentru  ”cel mult trei zile”. 

Citeste si: Și-a sacrificat viața pentru a opri invazia trupelor rusești. Gestul surprinzător al unui inginer ucrainean

Oficialii mai spun că situația este similară și în privința combustibilului.  Forțele armatei ale Ucrainei  mai spun că ”neascultarea militarilor ruși” a dus la aproximativ 300 de militari care au refuzat să execute ordinele.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si