Întrebat ce impact ar avea noile sancțiuni aplicate Rusiei asupra României, Florin Cîțu a răspuns: „ Doar dacă avem o blocadă totală împotriva Rusiei şi reuşim economic să izolăm Rusia, putem să ne asigurăm că ceea ce a făcut Rusia în Ucraina, această agresiune neprovocată, acest război teribil, nu se poate întâmpla şi în alte ţări. Până la urmă trebuie să ne gândim că nu este vorba despre confortul nostru astăzi, este vorba despre siguranţa noastră în viitor şi de aceea este nevoie de aceste sancţiuni, de a ne asigura că România nu o să fie atacată în viitor

”.

Economia încetinește

Inflaţia este la peste 10% şi economia încetineşte fără aceste sancţiuni. Nu îmi dau seama dacă sancţiunile vor avea un impact negativ pe termen lung, pe termen scurt, ele trebuie luat într-un context în care poţi să ai şi măsuri prin care să contracarezi impactul acestor sancţiuni ”, a concluzionat Cîţu. 

Florin Cîțu s-a răzgândit: „O criză economică poate fi evitată”

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că o criză economică în România poate fi evitată încă, dar că trebuie asumate „nişte măsuri”. În urmă cu trei săptămâni, fostul premier spunea că e prea târziu ca să evităm criza economică.

Citeste si: Un bărbat a fost omorât în urma unui conflict spontan

Fostul premier Florin Cîţu a revenit la sentimente mai bune și este de părere că  o criză economică în România poate fi evitată  încă, dar că trebuie asumate "nişte măsuri".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La începutul lunii aprilie, Florin Cîțu declara că „prăbușirea economiei nu mai poate fi evitată”. 

Citeste si: Reacția Kremlinului după valul de explozii din Transnistria

Trebuie să ne asumăm nişte măsuri. Rata inflaţiei este mare. Toate estimările arată că economia va încetini anul aceasta. Dacă e să comparăm cu anul trecut, la începutul anului estimam o creştere economică de 4% şi am terminat anul cu 6%. Anul acesta văd că lucrurile sunt inversate. Vom vedea. Eu doar am spus că trebuie să ne uităm la situaţia pe care o avem astăzi. Încă poate fi evitată criza. Trebuie să luăm măsuri bune ”, a afirmat Florin Cîţu, la Senat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si