Daniel Ionescu a castigat, alaturi de partenerul lui de viata, Mihai Vantu, un concurs de televiziune unde marele premiu era o nunta. Evenimentul s-a petrecut pe malul lacului Buftea, a fost oficializat de un pastor adus din strainatate, la nunta a cantat Loredana iar luna de miere s-a petrecut in Tenerife. Acolo au si ramas cei doi, care au acuzat la vremea respectiva, ca in Romania erau discriminati.

Am stat de vorba cu Daniel si l-am intrebat despre referendumul pentru familie, iar raspunsul a fost unul extrem de complet, semn ca „gay-ii de la PRO TV”, cum au devenit ei cunoscuti in Romania, au ramas conectati la ceea ce se intampla in tara.

„Da, suntem tot in Tenerife, avem un club gay si, sincer vorbind nu prea avem planuri sa ne intoarcem in Romania. Cel putin nu in cea de acum! ”, ne-a spus Daniel.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Referendumul asta nu are niciun sens. Sunt doar jocuri de putere, influente religioase si rusofone, orgolii, etc. Se cheltuie o groaza de bani degeaba. Intr-un stat laic, legal, casatoria se refera la casatoria civila. Asta ar trebui sa fie egala indiferent de sex. Pe urma casatoria religioasa este optionala si variata. E intr-un fel daca esti ortodox, catolic, musulman, mormon, protestant, etc. Lucrurile se complica si mai mult cand cei doi soti sunt de religii diferite.

Dar drepturile legale ti le da casatoria civila, hartia de la primarie! Religios poti sa te casatoresti sau nu. Chiar daca esti heterosexual.

In perioada asta Romania este in fata unui mic examen de democratie, de respect fata de cetatean, de drepturile lui ba mai mult in fata unui examen de acceptare, toleranta si iubire.
Suntem ferm convinsi ca Romania va trece cu brio acest capitol. Noua generatie este mult mai deschisa si e normal sa fie asa. Oricum, chiar daca referendumul ar fi validat si s-ar modifica in constitutie definitia casatoriei, asta nu garanteaza ca nu se poate schimba din nou intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat.

Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro

Citeste si: Schimb de replici între Vlăduţa Lupău şi Nicu Paleru: "Șoc și groază!Lăsați să curgă prostia". De la ce a pornit disputa- VIDEO- radioimpuls.ro

Citeste si: Donald Trump a tăiat tortul cu o sabie și a dansat pe „YMCA” la balul inaugural de pe Capitol Hill- antena3.ro

Noi traim de 5 ani in Spania, intr-o societate unde aceste lucruri sunt firesti si total integrate.

Nu am perceput nicio discriminare, diferenta sau eu stiu ce. Ne-a fost super greu sa ne deschidem pentru ca eram atat de invatati sa ne ascundem incat pentru noi sa ne ascundem devenise ceva normal, noi nu mai eram noi. In Romania drepturile LGBTI+ sunt ceva TABU iar aici sunt complet acceptate incat nici nu ai despre ce vorbi.

"Daniel: Politic vorbind, e o tehnica de paravan"

Acum politic vorbind nu ne este foarte clar ce se intampla. Credem ca exista ceva dincolo de tactica de paravan, in care folosesti o tema populista si neinteleasa de majoritate (strategie tipic bolsevica sau nazista) ca tu sa-ti poti face de cap discret pe alte planuri. De ce sa modifici constitutia ca sa mai subliniezi inca odata ca o casatorie este permisa doar intre un barbat si o femeie cand asta exista deja in Codul Civil? Pentru ca tu stiai si te asteptai ca va urma un proces la CEDO si ca ar fi posibil sa se ajunga la o decizie de neconstitutionalitate a articolului din Codul Civil. Apoi, Curtea Constitutionala a tot amanat decizia. Cred ca s-au asteptat unii pe altii. Acum brusc Curtea Constitutionala recunoaste ca un cuplu gay intra in sfera vietii private si a vietii de familie si ca articolul din Codul Civil e neconstitutional. In acelasi timp, Tariceanu a aruncat subiectul necesitatii parteneriatelor civile la care Renate Weber deja lucreaza cu ONG-urile de profil. La inceput vor fi restrictive, apoi mai permisive si la final vom ajunge la acelasi drepturi doar s-ar pierde alti 10 ani, alte milioane de euro, etc… In timp vom afla exact despre ce a fost vorba”, a declarat Daniel Ionescu pentru stirilekanald.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si