La razie iau parte polițiștii Ilfoveni de ordine publică, economic, rutieră acţiuni special, arme şi muniţii şi siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov alături de reprezentanţii Gărzii de Mediu Ilfov, ai unei societăţi de energie electrică, cu reprezentanţi din cadrul RAR şi ISCTR şi jandarmi ilfoveni.
Citește și: Dezastru într-un restaurant din Costinești. Inspectorii ANPC l-au închis temporar
Conform IPJ Ilfov, acţiunea organizată în localitatea Sinteşti are ca scop menţinerea ordinii şi liniştii publice, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ce aduc atingere mediului înconjurător, a depistării persoanelor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive şi identificarea transporturilor ilegale de deşeuri, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi legalitatea înregistrării veniturilor de către agenţii economici, dotaţi cu case de marcat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură penală ori contravenţională.
Ministrul Mediului: „Închiderea gropilor de gunoi este o preocupare principală a mea, există riscul ca România să sufere sancţiuni, fie 60 de milioane de euro, alte estimări şi mai mari”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet a declarat vineri că închiderea gropilor de gunoi este o preocupare principală a mea, pentru că în urma condamnării României la Curtea Europeană de Justiţiei, există riscul ca ţara noastră sufere sancţiuni, fie 60 de milioane de euro, alte estimări şi mai mari.
Voi veni în Guvern cu un nou memo care să explice situaţia şi care sunt riscurile şi probabil că va trebui să redefinim strategia pe care am propus să o aplicăm în urmă cu câţiva ani şi care se pare că nu a fost eficientă, a mai spus ministrul.
Citește și: VIDEO |Patru oameni au murit într-un incendiu cauzat de baterii cu litiu de bicicletă electrică
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ministrul Mediului a declarat despre închiderea gropilor de gunoi că statul român a fost condamnat şi în legătură cu care are o nouă procedură în faţa Curţii Europene de Justiţie, pentru nepunerea în executare a dispoziţiilor hotărârii iniţiale, iar calendarul estimat este 31 decembrie 2023.
”În legătură cu această cauză este o preocupare principală a mea, unde există riscul ca România să sufere sancţiuni pecuniare. Au fost diferite estimări ale specialiştilor, fie 60 de milioane de euro, alte estimări şi mai mari, ele se vor reveni la nişte penalităţi zilnice care vor curge de la data punerii în întârziere iniţială şi până la data închiderii acelor depozite neconforme de deşeuri industriale cu precădere, unele periculoase, unele nepericuloase”, a
precizat Mircea Fechet.
El a menţionat că toate depozitele de deşeuri municipale au fost închise, parte din depozitele industriale au fost închise sau sunt în procedură de închidere fie cu bani de la ministerul mediului de la AFM, fie de către titularii acestor depozite.
”Ieri am avut la minister o întâlnire legat de un astfel de depozit din Teleorman, există această îngrijorare la nivelul Ministerului Mediului că vom rata ţinta de 31 decembrie, având în vedere situaţia concretă în care se află acele depozite.
Curtea Europeană de Justiţie oricum nu va aştepta termenul de 31 decembrie, este posibil să aibă o decizie dată mai repede de atât, asta nu ne opreşte să nu irosim nicio zi”, a precizat el.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Citește și: Incendiu devastator în Delta Văcărești. 30.000 de metri pătrați de vegetație ard
”Voi veni în Guvern cu un nou memo care să explice situaţia şi care sunt riscurile şi probabil că va trebui să redefinim strategia pe care am propus să o aplicăm în urmă cu câţiva ani şi care se pare că nu a fost eficientă. Se discutăm despre preluarea unei societăţi comerciale în portofoliul ministerului Mediului care să participe efectiv la ecologizarea acestor depozite. Se pare că va costa mai puţin statul român exproprierea acestor depozite şi ecologizarea loc decât plata penalităţilor şi a amenzilor stabilite de Curtea Europeană de Justiţie urmate de închiderea în anumite situaţii în care unele companii sunt în faliment”, a mai spus Fechet.