Păpădia este una dintre buruienile care cresc pretutindeni. Planta crește prin grădini sau pe marginea drumului și este celebră pentru efectele sale depurative, detoxifiante, remineralizante şi nu numai.

Siropul de păpădie este eficient în bolile tubului digestiv şi cele hepato-biliare. Păpădia conține uleiuri volatile, flavonoide, clorofilă, rezine, taninuri, colină, acid cafeic, vitaminele C, B, A, D, minerale şi principiile amare ale păpădiei, fac din plantă una cu mari propietăți terapeutice.

Citeste si: Cum se face caramelul în 5 pași ușor de urmat!

Citeste si: Rețetă de compot de mere. Cea mai la îndemână băutură de făcut acasă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Siropul de păpădie scade tensiunea arterială, guta reumatism, iar prin mărirea fluxului de urină, ajută în eliminarea calculilor renali sau uretrali.

„Administrată sub formă de sirop, obţinut din planta întreagă, cu tot cu rădăcină, păpădia este benefică în bolile tubului digestiv, bolile hepato-biliare" au transmis specialiștii.

Urmați pașii de mai jos pentru a obține un sirop perfect de păpădie

Planta întreagă de păpădie trebuie spălată bine, tocată, apoi pusă într-un borcan. Peste ea se pune mierea, se amestecă bine și apoi se lasă la macerat timp de 14 zile. Cura cu sirop de păpădie durează până la trei săptămâni, timp în care se administrează câte una sau două linguriţe de 2-3 ori pe zi.

sirop de păpădie
Preparare - sirop de păpădie.[Sursa foto: PixaBay]

Este recomandat să consultați un medic înainte de a începe cura cu sirop de păpădie.

Siropul la fel ca și celelalte preparate din păpădie are și contraindicații.

Cereți sfatul medicului înainte de a începe cura 

„Este interzisă administrarea păpădiei persoanelor care suferă de ulcer, gastrită sau esofagită de reflux erozivă pentru că stimulează secreţia de acid gastric. De asemenea, sucul care se află în tulpini poate provoca celor sensibili alergii, aşa că se recomandă evitarea sa dacă eşti o astfel de persoană”, a declarat specialistul Elena Badea, pentru adevărul.ro.

sirop de păpădie
Păpădie - remedii naturiste.[Sursa foto: PixaBay]

Siropul de păpădie este benfic pentru organism și merită încercat. Înainte de acest lucru, cereți sfatul medicului dumneavoastră. Păpădia este un remediu naturist care vă poate scăpa de anumite probleme de sănătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si