Platforma intitulată OmniBallot, creată de către societatea Democracy Live, reprezintă ”un risc grav la adresa securităţii alegerilor şi ar putea pemite unor hackeri să altereze rezultatul alegerilor, fără să fie detectaţi”, avertizează aceşti analişti de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi de la Universitatea din Michigan, într-un articol ştiinţific publicat în weekend.

Această platformă este aleasă pentru moment ca opţiune, între alte state, de către Delaware, Virginia şi New Jersey.

Din cauza pandemiei covid-19, oficialii electorali caută în prezent soluţii care să le permită cetăţenilor americani să voteze mai uşor, la distanţă, în alegerile din noiembrie.

Mai mulţi cercetători au avertizat deja cu privire la riscuri mari legate de votul online, indiferent că este vorba despre garantarea identităţii alegătorilor sau de secretul votului ori de împiedicarea fraudei sau intimidarea.

Celaltă opţiune în vederea unui scrutin la distanţă- votul prin corespondenţă- face de asemenea obiectulunor dezbateri în prezent, după ce Trump l-a atacat, apreciind că se află la originea unor fraude.

Potrivit acestui studiu, publicat duminică, ”OmniBallot foloseşte o abordare simplistă a votului pe Internet, susceptibil să fie manipulat printr-un program de tip malware instalat pe aparatul alegătorului de către persoane din interior sau de către alţi atacatori”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De asemenea, afirmă ei, Democracy Live ”nu pare să aibă o politică de confidenţialitate”, în pofida faptului că societatea ”primeşte informaţii personale sensibile- precum identitatea alegătorului, voturile acestuia şi amprenta sa online- care ar putea să fie folosite în vederea trimierii unor mesaje publicitare politice sau a unei dezinformări ţintite”.

Sistemul de vot online a fost ales de trei state. Cum vor vota românii

Cercetătorii îi îndeamnă pe alegători să aleagă votul prin corespondenţă.

sistem de vot online

”Cealaltă opţiune cea mai securizată este folosirea OmniBallot în vederea descărcării unui buletin de vot în alb, imprimării, votării şi trimiterii acestuia cu poşta sau depunerea” votului la secţia de votare, scriu cercerătorii.

Citeste si: Ministrul Sănătății a dispus evaluarea spitalelor COVID-19 din teritoriu

Citeste si: Familie otrăvită cu ciuperci. Două femei au murit

Citeste si: Semnal de alarmă al Poliției Române: Ce metode folosesc infractorii pentru a intra în locuințe

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Societatea Democracy Live, cu sediul în statul Washington (nord-vest), a anunţat că OmniBallot a fost folosit în principal de alegători cu dizabilităţi şi militari trimişi în afara ţării.

”Noi am desfăşurat acest sistem în anumite scrutine din 2008 încoace”, a precizat conducătorul Democracy Live, Bryan Finney.

”Peste 90% dintre utilizatorii OmniBallot imprimă buletinul de vot şi-l trimit cu poşta. Şi nu a existat niciodată vreo intruziune”, subliniază el.

Citeste si: Cele mai bune modalități de a face bani online, pentru o perioadă de timp, când nu ai altă variantă de job


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si