Sisteme de siguranță pentru căsuțele poștale

Lacătele sunt utilizate în principal pentru securizarea multor cutii postale individuale. Gradul lor de rezistență la efracție poate varia, dar majoritatea acestor încuietori nu vor putea rezista unui vandal și instrumentelor de lăcătușerie obișnuite.

Cum alegi sistemul de încuiere potrivit pentru căsuța ta poștală?

Dacă primești corespondență serioasă prin poștă, atunci va trebui să alegi obligatoriu cea mai fiabilă încuietoare.

Asta deși, precum am menționat anterior, merită să ne amintim că o va salva de huligani, dar puțin probabil de hoții experimentați. Dacă corespondența ta este extrem de importantă și poate conține secrete ce trebuie ferite de ochi străini, atunci este mai bine să o primești prin poștă recomandată sau să închiriezi o cutie poștală la oficiul poștal.

Citeste si: Cum să scapi de tânțarii care iți invadează casa? Metode simple şi naturale

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cel mai adesea, se folosesc la cutiile poștale încuietori simple. Acestea sunt structuri minimale, unde elementul principal este un soi de “limbă”, care în momentul deschiderii încuietorii se rotește cu 90 de grade și nu mai ține ușa sertarului.

Încuietorile serioase precum broaștele ușilor sunt mult mai puțin frecvente. Astfel de construcții se dovedesc a fi mai fiabile, sunt mai greu de stricat, dar sunt și mai scumpe. Plus că pentru o persoană determinată, cu cât o încuietoare e mai sofisticată, cu atât există tendința de a încerca să o deschizi, nu-i așa?

Există mai multe tipuri de încuietori pentru cutii poștale:

  • cu un diametru de 20 mm- cea mai populară opțiune, potrivită pentru cutiile subțiri de oțel;
  • încuietoarea cu diametrul de 25 mm care este plasată în cutiile poștale realizare din oțel mai gros, (cu mult mai dificil să fie spartă);
  • încuietori cu un diametru de 30 mm care sunt destinate mai degrabă cutiilor poștale vintage din lemn (foarte rar întâlnite în practică).

Pe lângă încuietorile mai simple sau mai complexe care au chei convenționale, există și încuietori combinate. Avantajul lor este că nu pot fi ușor deschise cu o agrafă sau cu o șurubelniță ori altă unealtă de lăcătușerie, dar este logic să cheltui bani pe o astfel de încuietoare numai dacă corespondența ta conține informații extrem de importante sau secrete.

Citeste si: Ursul l-a atacat langa casa

Sistemele de închidere pentru cutiile poștale chinezești sunt cele mai ieftine și, în majoritatea cazurilor, vor fi tot ceea ce ai nevoie. Dacă sosesc numai chitanțe în căsuța ta poștală, atunci chiar nu este necesară o încuietoare foarte scumpă. Dacă însă ai nevoie de o protecția suplimentară a corespondenței și presei scrise pe care o primești, atunci acordă atenție sistemelor de încuiere a cutiilor poștale ale producătorilor europeni.

Când se pun cutii poștale la intrarea în blocurile de locuit, instalează încuietori standard pentru toată lumea. Dacă este vorba de modele de cutii ultramoderne este posibil ca ele să aibă cifru. Desigur, toată lumea va avea ulterior coduri diferite. Chiar și cele mai simple încuietori cu cifru au cel puțin 500 de combinații de cifre diferite.

Desigur, în plus față de cea standard (sau în locul acesteia), toată lumea are dreptul să își pună propria încuietoare pentru a-și asigura protecția cutiei.

Va fi ușor să se instaleze o astfel de încuietoare pentru cutia poștală chiar și cu propriile mâini, dacă știi cum să manevrați un burghiu și urmezi instrucțiunile de instalare. Plus că internetul îți stă oricând la dispoziție cu tot felul de tutoriale despre cum poți să îți montezi o încuietoare solidă la cutia poștală al cărei fericit proprietar ești.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Evident, poți pune un lacăt vizibil, dar acest element poate fi mai degrabă o invitație pentru vandali sau hoți ca să dea un atac asupra cutiei tale poștale. Deci, mare atenție la acest lucru!

Dacă vrei totuși o cutie poștală frumoasă și solidă, iar cele din holul blocului tău lasă deja mult de dorit, vorbește cu administratorul blocului tău și spune-i să intre pe site-ul cutiipostale.ro. S-ar putea să ia decizia alături de cei din conducerea blocului că a sosit vremea să se schimbe căsuțele tuturor locatarilor!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si