Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) solicitându-le oamenilor, printr-un mesaj pe RO-ALERT, să sune doar în caz de accidente cu victime sau care pun în pericol imediat viața.

Citeste si: Urmările codului portocaliu din București: Copaci și stâlpi căzuți, zeci de mașini avariate

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Locuitorii din București au primit, sâmbătă, un mesaj prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apelare 112.

Citeste si: Gabriela Rîpan, condusă pe ultimul drum de sute de oameni. Tânăra a fost înmormântată într-un sicriu alb

Mesajul transmis a fost urmatorul

"Pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apel 112, rugam populatia din Bucuresti si Ilfov, sa evite apelurile repetate la 112 care vizeaza degajarea copacilor sau alte situatii similare, cu exceptia celor cu victime sau care pun in pericol imediat viata. La acest moment personalul 112 si cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situatiilor de urgenta, acordand prioritate urgentelor majore", este mesajul primit de bucuresteni.

Zeci de persoane cu fracturi și traumatisme după ce au căzut din cauza poleiului din Capitală

Solicitările la Ambulanță pentru fracturi, din cauza poleiului, continuă în Capitală. De vineri dimineață până sâmbătă dimineață, 43 de persoane au prezentat luxații, fracturi și entorse, iar 12 persoane au prezentat traumatisme ale feței și capului în urma căzăturilor.

„În ultimele 24 de ore (de vineri dimineață până sâmbătă dimineață – n.r.)

43 de persoane au solicitat Serviciul de Ambulanță după ce au căzut din cauza poleiului și au prezentat luxații, entorse și fracturi, iar 12 persoane au prezentat traumatisme ale capului și feței prin cădere”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Alis Grasu, șefa Serviciului de Ambulanță București Ilfov.

Vremea rea și în zilele ce urmează

Meteorologii au emis, vineri seară, cod portocaliu de polei pentru Capitală, care a fost valabil de la ora 21:00 şi până sâmbătă, la ora 3:00 dimineaţa. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat au fost depuneri semnificative de polei.

Meterorologii au anunţat ploi, polei, vânt, ceaţă şi temperaturi de minus 1- 0 grade în Bucureşti, până duminică dimineaţă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si