Instalaţia Zaporojie, cea mai mare din Europa, care se află sub controlul Rusiei de la începutul lui martie, a fost bombardată din nou joi, iar pericolele sunt la tot pasul. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Zelenski, apel pentru alungarea rușilor de la centrala nucleară Zaporojie

Situaţia este gravă şi AIEA trebuie să fie autorizată să-şi desfăşoare misiunea la Zaporojie cât mai rapid posibil ”, a declarat Rafael Grossi într-o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

„Cred că ne putem imagina cel puţin două-trei pagini de obstacole”

Timpul trece ”, a subliniat el, în contextul în care AIEA încearcă de mai bine de o lună să trimită un echipaj pentru a controla sala.

Pentru a întări securitatea instalației și permiterea unei misiuni de inspecție, Statele Unite, împreună cu Antonio Guterres, au îndemnat joi la crearea unei „zone demilitarizate” în jurul centralei. 

Citeste si: Raport militar rusesc: „România, Bulgaria și Turcia vor avea de suferit” în cazul unui accident grav la Zaporojie

Din nefericire, în locul unei dezescaladări, incidente şi mai îngrijorătoare au fost raportate în ultimele zile, incidente care, în cazul în care continuă, ar putea conduce la o catastrofă ”, a avertizat într-un comunicat Antonio Guterres.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si