„Mă rog ca, cu suportul poporului român și a Guvernului să obținem informații prețioase despre Tal, iubit, soț și tată a 3 copii, ținut ostatic în Gaza.”

Este strigătul disperat al Elei Chaimi, soția românului dispărut deja de 3 săptămâni, printre alți 200 de ostatici. Femeia a aterizat pe aeroportul Henri Coandă aseară și a implorat sprijin din partea autorităților.

Citește și: Părinții unui cunoscut fotbalist au fost răpiți în Columbia: ”Solicităm autorităților competente să acționeze cât mai repede”

Între timp, conflictul din Fâșia Gaza escaladează și provoacă tensiuni la nivel internațional.

Mii de turci și-au manifestat solidaritatea cu palestinienii

La îndemnul președintelui Erdogan, sute de mii de turci s-au strâns la marginea Istanbulului ca să-și manifeste solidaritatea cu palestinienii. În urma discursului virulent de o oră a liderului turc, Ministrul de Externe al Israelului a anunțat rechemarea în țară a diplomaților săi din Turcia. În timpul aceluiași protest, Erdogan a făcut declarații tăioase și referitoare la Occident.

„Occidentul are cea mai mare responsabilitate pentru masacrul din Gaza. Pentru că Israelul nu ar putea face un pas fără ei. Dacă ar face-o, nu ar supraviețui 3 zile, s-ar prăbuși.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Președintele iranian Ebrahim Raissi a apreciat că Israelul a depășit „liniile roșii” intensificându-și ofensiva în Fâșia Gaza, ceea ce „ar putea” decide alte părți „să treacă la acțiune”, relatează France Presse, citată de Agerpres. În tot acest timp, Forțele de apărare israeliene și-au intensificat operațiunile terestre în Fâșia Gaza.

Avioanele de vânătoare israeliene au bombardat peste 450 de ținte, inclusiv centre de comandă, posturi de observare și rampe de lansare a rachetelor antitanc.

Printre civili situația este una disperată. Deși serviciile de internet și de telefonie au revenit în Gaza, lipsa de apă potabilă și alimente creează o adevărată criză. Organizația Națiunilor Unite a avertizat că ordinea civilă începe să se prăbușească în Fâșie după ce mii de oameni au jefuit depozite de alimente ale centrelor de ajutoare din teritoriul palestinian.

Acestea sunt imaginile disperării, ale înfometării, ale luptei pentru supraviețuire.

Philippe Lazzarini, șeful UNRWA: „Gaza este în pragul unui hazard pentru sănătate, a unui risc de îmbolnăviri. Gaza este strangulată.”

„Trebuie să stăm la cozi doar pentru a primi pâine, apă sau mâncare. Sunt cozi pentru toate. Este aceasta măcar o viață? Cât va dura?”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Israelul numește acest război o luptă a binelui împotriva râului și anunță însă că este abia începutul.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Războiul din interiorul Fâșiei Gaza va fi lung și dificil. Suntem pregătiți pentru el.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si