Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate din orașele și localitățile de pe coasta de est a insulei, inclusiv locuitorii din Posada, unde un incendiu a izbucnit duminică, informează Euronews.

”Nu este o luptă corectă”

"Situația este cu adevărat dramatică", a declarat un oficial local. "Nu este o luptă corectă". Peste 50 de incendii de vegetație afectează în acest moment insula mediteraneană.

Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate din orașele și localitățile de pe coasta de est a insulei

Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate din orașele și localitățile de pe coasta de est a insulei

[Sursa foto: Disaster News - Twitter]

Turiștilor cazați în campinguri, stațiuni de lux, hoteluri și restaurante din apropiere li s-a cerut, de asemenea, să plece. O femeie în vârstă de 70 de ani a fost rănită după ce a decis să rămână în interiorul casei sale din orașul Bolotana, în ciuda incendiilor violente. Ea a fost salvată luni de serviciile de urgență. 

Citește și: Atenționare de călătorie transmisă de MAE. O treime din zborurile de pe aeroportul Catania, suspendate sau redirecționate

Șase echipe de pompieri, dintre care 30 de ofițeri și 12 vehicule, au fost trimise în regiune, în timp ce mai multe avioane Canadair au aruncat apă asupra incendiilor duminică- cu rezultate slabe sau chiar inutile.

Coasta sudică și împrejurimile orașului Cagliari, afectate de flăcări

"În ciuda mobilizării masive a pompierilor, situația este cu adevărat dramatică", a declarat consilierul municipal din Posada, Giorgio Fresu, citat de presa locală. "Vântul suflă atât de puternic încât nu este o luptă corectă". Se așteaptă ca vântul să piardă din putere până luni, o evoluție care ar trebui să ușureze suferințele pompierilor. Coasta sudică și teritoriul din jurul principalului oraș al insulei, Cagliari, au fost, de asemenea, afectate de incendii de vegetație, stârnite duminică de vânturi care au atins până la 100 km/h. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Șase echipe de pompieri, dintre care 30 de ofițeri și 12 vehicule, au fost trimise în regiune.

Șase echipe de pompieri, dintre care 30 de ofițeri și 12 vehicule, au fost trimise în regiune.

[Sursa foto: Stefania Sorbellini - Facebook]

A fost afectată o zonă protejată care adăpostește sute de flamingo, una dintre atracțiile zonei și un simbol al orașului. Primarul a anunțat închiderea tuturor parcurilor și cimitirelor ca măsură preventivă. 

Ca și în cazul Siciliei, care a fost recent afectată de incendii devastatoare care au dus la închiderea temporară a principalelor sale aeroporturi din Palermo și Catania, cauza incendiilor din Sardinia nu este încă clară- deși unii suspectează că ar fi vorba de incendii provocate. Primarul orașului Muravera, devastat și el de flăcări, a fost citat de presa locală, care a cerut pedepse aspre pentru cei implicați, dacă se va dovedi că a fost vorba de un incendiu premeditat. 

Citește și: EXCLUSIV- Explicația pentru fenomenele meteo extreme din România/ Climatolog: ”Furtunile de vară, în cazuri extreme pot avea și manifestări severe de tipul episoadelor de grindină, și chiar tornade”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Guvernul italian lucrează în prezent la introducerea unor pedepse mai dure pentru piromanii din țară.

Guvernul italian lucrează în prezent la introducerea unor pedepse mai dure pentru piromanii din țară.

[Sursa foto: Paul Evans -Twitter]

Guvernul italian lucrează în prezent la introducerea unor pedepse mai dure pentru piromanii din țară și se așteaptă ca luni să prezinte un nou proiect de lege pe această temă. În conformitate cu legea revizuită, pedeapsa pentru provocarea intenționată a unui incendiu într-o zonă forestieră din Italia ar urma să fie majorată la un minim de 6 ani, față de minimul actual de 4 ani. Cei care declanșează accidental un incendiu vor fi pedepsiți cu închisoarea între 1 și 2 ani, între timp.  

Sardinia, la fel ca o mare parte din Italia, a fost afectată recent de temperaturi extreme, înregistrându-se luna trecută un record de 48C în orașul Jerzu. Potrivit cercetătorilor, menținerea încălzirii globale la un nivel mai mic de 2C ar reduce semnificativ riscul incendiilor de vegetație.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si