Close sidebar
Close sidebar

”Situația este dramatică”. Peste 600 de persoane au fost evacuate în urma incendiilor de vegetație care au cuprins Sardinia

Peste 50 de incendii de vegetație afectează insula mediteraneană Sardinia, iar vânturile puternice întețesc flăcările și complică eforturile de a ține focul sub control.

Stefania Pavel,

Peste 50 de incendii de vegetație afectează insula mediteraneană Sardinia, iar vânturile puternice întețesc flăcările și complică eforturile de a ține focul sub control.

[Sursa foto: Euronews]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate din orașele și localitățile de pe coasta de est a insulei, inclusiv locuitorii din Posada, unde un incendiu a izbucnit duminică, informează Euronews.

”Nu este o luptă corectă”

"Situația este cu adevărat dramatică", a declarat un oficial local. "Nu este o luptă corectă". Peste 50 de incendii de vegetație afectează în acest moment insula mediteraneană.

Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate din orașele și localitățile de pe coasta de est a insulei

[Sursa foto: Disaster News- Twitter]

Turiștilor cazați în campinguri, stațiuni de lux, hoteluri și restaurante din apropiere li s-a cerut, de asemenea, să plece.

O femeie în vârstă de 70 de ani a fost rănită după ce a decis să rămână în interiorul casei sale din orașul Bolotana, în ciuda incendiilor violente. Ea a fost salvată luni de serviciile de urgență. 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: Atenționare de călătorie transmisă de MAE. O treime din zborurile de pe aeroportul Catania, suspendate sau redirecționate

Ca și în cazul Siciliei, care a fost recent afectată de incendii devastatoare care au dus la închiderea temporară a principalelor sale aeroporturi din Palermo și Catania, cauza incendiilor din Sardinia nu este încă clară- deși unii suspectează că ar fi vorba de incendii provocate.

Primarul orașului Muravera, devastat și el de flăcări, a fost citat de presa locală, care a cerut pedepse aspre pentru cei implicați, dacă se va dovedi că a fost vorba de un incendiu premeditat. 

Citește și: EXCLUSIV- Explicația pentru fenomenele meteo extreme din România/ Climatolog: ”Furtunile de vară, în cazuri extreme pot avea și manifestări severe de tipul episoadelor de grindină, și chiar tornade”

Guvernul italian lucrează în prezent la introducerea unor pedepse mai dure pentru piromanii din țară.

[Sursa foto: Paul Evans -Twitter]

Guvernul italian lucrează în prezent la introducerea unor pedepse mai dure pentru piromanii din țară și se așteaptă ca luni să prezinte un nou proiect de lege pe această temă. În conformitate cu legea revizuită, pedeapsa pentru provocarea intenționată a unui incendiu într-o zonă forestieră din Italia ar urma să fie majorată la un minim de 6 ani, față de minimul actual de 4 ani. Cei care declanșează accidental un incendiu vor fi pedepsiți cu închisoarea între 1 și 2 ani, între timp.  

Sardinia, la fel ca o mare parte din Italia, a fost afectată recent de temperaturi extreme, înregistrându-se luna trecută un record de 48C în orașul Jerzu. Potrivit cercetătorilor, menținerea încălzirii globale la un nivel mai mic de 2C ar reduce semnificativ riscul incendiilor de vegetație.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI