Ministerul rus al Apărării a anunțat luni că două avioane strategice Tupolev Tu-160, o aeronavă de transport militar Antonov An-124 și un avion Ilyushin Il-62 au ajuns pe aeroportul internațional Simón Bolívar din Caracas.

Ministrul de Apărare al Venezuelei, Vladimir Padrino, a declarat că până la 100 de ruși vor sosi în Venezuela pentru efectuarea unui exercițiu aerian comun.

Iranul se alătură Rusiei și trimite forțe armate în Venezuela

Padrino a spus că ,,nimeni din lume nu ar trebui să se teamă" de prezența aeronavelor Tu-160 și a altor aeronave rusești, deoarece ,,sunt constructori ai păcii și nu ai războiului.”

,,A voc ații Federației Ruse sunt bineveniți pe acest teren eroic", a scris Padrino, alături de imagini ale sosirii delegației militare ruse.,, Este o nouă oportunitate de a ne întări relațiile în domeniul militar și de a continua să mergem pe calea cooperării și a prieteniei sincere. Pacea este obiectivul nostru".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Rusia nu este singura țară care sprijină Venezuela. Iranul, o altă națiune ale cărei legături neproductive cu S.U.A. provin din schimbarea regimului, oferă sprijin Venezuelei.

Iranul se alătură Rusiei și trimite forțe armate în Venezuela

La fel ca Rusia și Venezuela, Teheran a fost ținta sancțiunilor S.U.A. Cele două țări au făcut parte din tabere separate după ce revoluția islamică din 1979 a înlăturat o monarhie pro-occidentală reinstalată de o lovitură de stat susținută de CIA în 1953.

Deși relațiile s-au îmbunătățit pe măsură ce s-au reunit pentru a semna un acord nuclear în 2015, decizia lui Trump de a abandona acest drum pentru a se ocupă de acuzațiile că Republica Islamică a sponsorizat terorismul și dezvoltarea rachetelor balistice a adus relația cu Iranul într-un alt impas, precum și sancțiuni costisitoare pentru puterea musulmană siită revoluționară.

Iranul avea, de asemenea, nevoie de aliați internaționali, dar SUA au fost condamnate pentru retragerea unilaterală din acordul nuclear în luna mai. Ceilalți semnatari ai tratatului- China, Franța, Germania, Rusia și Regatul Unit- au stabilit un sistem pentru a continua să se ocupe de Iran și pentru a ocoli sancțiunile impuse de S.U.A.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Văzând o oportunitate de a răsplăti progresele militare recente în emisfera vestică, comandantul iranian adjunct, Rear-amiralul Touraj Hassani Moqaddam, a declarat la începutul acestei luni că noul distrugător al Iranului din Sahand ar putea ajunge în curând în Venezuela.

Iranul se alătură Rusiei și trimite forțe armate în Venezuela

,,Printre planurile noastre din în viitorul apropiat se numără și trimiterea a două sau trei nave cu elicoptere speciale în Venezuela, în America de Sud, pentru o misiune care ar putea dura cinci luni",

a declarat Moqaddam agenției semi-oficiale Mehr News, citată de Reuters.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si