Cinci din Insulele Solomon au disparut complet sub apa, in ultimii 70 de ani. Potrivit unui studiu publicat in Environmental Research Letters, citat de CNN, insulele au fost inghitite de ape, iar asta din cauza ca nivelul marilor si a oceanelor a crescut enorm de mult in ultimii ani.


Pe langa cele 5 insule care au disparut, inca 6 insule au pierdut mai mult de 20% din suprafata, fortand comunitatile umane de acolo sa se mute.


" Situatia este alarmanta, mai ales din punct de vedere uman. Vorbim de oameni care si-au pierdut case, proprietati pe care le aveau de 4-5 generatii", a declarat autorul studiului, Simon Albert, de la Universitatea din Queensland.


Acest studiu este prima confirmare stiintifica a faptului ca insulele din Pacific dispar, din cauza schimbarilor climatice. In ultimii 20 de ani, nivelul apei in arhipelag a crescut cu 7-10 mm pe an.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si