De la sfarsitul lunii martie Asociatia Nonguvernamentala care oferea dependentilor de droguri din Capitala seringi noi, in schimbul celor folosite nu mai beneficiaza de spatiul din sectorul 5 al capitalei. Primaria i-ar fi anuntat ca trebuie sa inceteze activitatea in 24 de ore.

Pe acest loc a fost pus containerul unde asociatia le oferea servicii celor care aveau nevoie. 

Oamenii din zona spun ca acum,  in lipsa lor este o adevarata criza

„Ne asteptam ca in cartier sa avem o problema din ce in ce mai mare, seringi aruncate, numar nou de infectii cu HIV, hepatita, TBC”, a declarat Marian Ursan, reprezentantul Asociatiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

MII DE DEPENDENTI FARA AJUTOR

Si mai grav este ca numarul cazurilor de infectari cu virusul HIV va creste in lipsa acestor servicii sustin reprezentantii Asociatiei.

„Odata cu inchiderea centrului Caracuda Ferentari, peste 1000 de oameni vor ramane fara servicii medicale de baza, fara acces la echipamentele de injectare”, sustine Marian ursan, reprezentatul Asociatiei.

"NUMARUL IMBOLNAVIRILOR SE VA MARI"

Nu doar membrii acestui ONG fac  apel  la autoritati ci si alte 54 de organizatii nonguvernamentale au transmis o scrisoare de protest primarului sectorului 5. Cu totii cer ca singurul centru dedicat persoanelor dependente de droguri sa fie redeschis, pentru a limita extinderea unei epidemii.

Am cerut si noi, in scris un raspuns reprezentantilor Primariei Sectorului 5, despre riscurile la care se expun locuitorii care pasesc zi de zi printre seringile aruncate la tot pasul.

Nimic din cele sustinute de reprezentantii ONG-ului nu ar fi adevarat, sustin acestia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si