Antoanela Gheorghiță, subprefectul Capitalei, a transmis că rata de infectare în București este de 4.35 la mia de locuitori. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) s-a întrunit vineri pentru a decide noi restricții în Capitală.

Certificatul verde COVID-19 devine obligatoriu la intrarea în restaurante și cafenele în localitățiile în care incidența este între 3 și 6 la mie. Aceeași regulă este valabilă și în cazul nunților, botezurilor, meselor festive, cinematografelor, sau în sălile de spectacol și concerte.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Desfășurarea orelelor de educație fizică este permisă doar în spații deschise, copii nefiind obligați să poarte masca de protecție.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Carantină de noapte în jurul Capitalei. Sunt 9 localități din Ilfov cu rata de infectare peste 6 la mie

Capitala a intrat miercuri în scenariul roșu

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Totodată, în spaţiile închise sau deschise competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

Citeste si: Un nou record de infectări în România în valul 4 de coronavirus. Criză majoră la ATI


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si