Norvegia se scufundă din cauza inundațiilor. Autoritățile au evacuat mii de persoane. Inundațiile puternice, cele mai grave din ultimii ani din Norvegia, au distrus zeci de clădiri, locuințe, dar și sistemul feroviar și principalele drumuri.

Sudul Norvegiei este sub apă

Principalele drumuri din sudul Norvegiei, precum și sistemul feroviar au fost închise din cauza inundațiilor puternice provocate de râurile care au ieșit din matcă.

Inundațiile au distrus sute de clădiri și locuințe, motiv pentru care autoritățile au întreprins acțiuni complexe de evacuare a mii de oameni.

Persoanele competente au anunțat că inundațiile vor continua, putând deveni și mai periculoase. Cursul apei se îndreaptă spre regiunile mai joase, iar pagubele nu pot fi estimate.

Cea mai afectată zonă este comitatul Innlandet. În această zonă, mai mulți oameni au rămas izolați, iar autoritățile, este posibil, să nu poată să îi evacueze.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Ne aflăm într-o situaţie de urgenţă de dimensiuni naţionale", ar fi declarat primarul comitetului Innlandet, Aud Hove, potrivit news.ro.

Misiunea de a evacua oamenii din calea apelor a fost mobilizată de Guvernul Norvegiei.

Inundațiile fac ravagii în Norvegia

Inundațiile fac ravagii în Norvegia

[Sursa foto: Capturi Twitter]

Citește și: VIDEO- Zi de toamnă urmată de caniculă. Luna iulie a fost declarată deja cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor

Cod roșu de inundații în Europa de Nord

Autoritățile din țările nordice, Norvegia și Suedia, au emis Cod roșu de inundații pentru mai multe regiuni.

În Norvegia și Suedia au avut loc mai multe fenomene meteo extreme. Pe lângă inundațiile puternice, considerate cele mai severe din ultimii ani, norvegieni s-au confruntat cu rafale puternice de vânt, ploi torențiale și alunecări de teren.

Pagubele provocate de inundațiile din Norvegia sunt enorme. În prezent, liniile de transport din mai multe regiuni sunt blocate.

Citește și: VIDEO- Furtunile devastatoare fac ravagii. Locuințe distruse și persoane decedate din cauza furtunilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si