Direcția de Sănătate Publică Suceava a confirmat că, în urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19 efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-au constatat următoarele:
- Din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi;
- Din 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv.

Citeste si: Avocatul Poporului intervine în disputa izolării persoanelor de peste 65 de ani. Cerere specială pentru președinte și premier

În contextul acestei situații DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:
1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,
2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.
3. Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus România. Alte patru decese înregistrate marți. Bilanțul total ajunge la 482

4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.
5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.


6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Citeste si: Avertismentul sumbru al unui expert în sănătate mondială: „ Acesta va fi noul normal pentru noi toți”

Citeste si: Avertismentul sumbru al unui expert în sănătate mondială: „ Acesta va fi noul normal pentru noi toți”

Directorul interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan: „Am procedat la testarea întregului efectiv de beneficiari, un număr de 369 de persoane şi a întregului efectiv de personal de îngrijire, 86 de cadre. Din cei 369 de beneficiari, 242 au fost depistaţi pozitiv, iar din cele 86 de de cadre, 59 pozitive(...) Am dispus fie internarea lor în cele două spitale declarate COVID din judeţul Suceava, fie găsirea unei locaţii unde să fie cazaţi pentru următoarele două săptămâni, pentru a se evita intrarea acestora în familii şi cu posibilă infectare a membrilor familiilor(...) Cei 127 de beneficiari testaţi negativ sunt izolaţi acum(...) Toate rezultatele le-am transmis în cursul acestei nopţi (n.r-luni spre marţi) şi din această dimineaţă au în început operaţiunile de izolare, de aducere a altui personal de la domiciliu, care urmează să rămână în unitate timp de două săptămâni.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si