Cu parere de rau, angajatorii unei firme de paza te refuza ferm atunci cand aud ca vii din inchisoare. Reporterul Kanal D, care se da drept un condamnat penal nu se da batut si incearca si in alta parte.

-Am fost trimis pentru furt, dar ceva minor. Daca aveti cazier nu se poate.

Una dintre conditiile prevazute de lege este sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile savarsite cu intentie.

Sa alegem alt domeniu, cum ar fi alimentatia publica. Suntem dispusi sa incepem de jos, asa ca incercam sa ne angajam la un depozit pentru alimente.
 
- Avem acum disponibil un post de manipulant.  E frig, intri in camera frigorifica la  minus 18 grade. Toata lumea are o reticienta asa, cand ai cazier. Dar adu si tu un CV, sa vedem pe unde ai mai lucrat, sa dam un telefon, doua sa ne putem face o idée despre tine.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Potrivit legiilor din Romania, un om certat cu legea are sanse mult mai mari sa devina presedinte, decat agent de paza. Propunerea unui grup de parlamentari, ca persoanele condamnate definitiv sa nu poata candida la presedentie, a fost respinsa acum 3 zile de majoritatea din Senat.

-Alina Gorghiu ,senator PNL: daca esti parlamentar sau un om care vrea sa candideze la presedentia romaniei si esti condamnat definitiv se pare ca o majoritate parlamentara te incurajeaza sa o faci.

Noi am avut aceasta propunere sa nu poti candida ca deputat, ca parlamentar daca ai cazier, colegii nsotri au respins propunerea.

-Mi se pare o aberatie. De ce? Pentru ca seful statului trebuie sa fie primul exemplu de aplicare a legii.  

Si strainii care ne viziteaza tara sunt socati ca in Romania, presedinte sau parlamentar poate fi o persoana cu antecedente penale.
 
- E putin cam ridicol, adica eu sunt pentru a da tuturor o a doua sansa, dar nu are sens sa poti fii presedinte cu un asfel de istoric si nu un agent de paza.
 
- Cred ca daca stii cum sa dai o spargere, inseamna ca esti destept si poti sa conduci o tara, asta daca intr-adevar vrei sa conduci o tara.

Condamnatii penal ar mai avea ceva sanse si la MAI sau MAPN, dar doar cu anumite conditii.
 
Razvan Ivan, purt cuv. IJJ Constanta: candidate trebuie sa indeplineasca mai multe conditii printer care se numara si aceea de a nu avea antecedente penale, cu exceptia cazului in care a intervenit reabilitarea.
 
Un sfat pentru cei care au fost incarcerati este sa ceara ajutorul Agentiilor Judetene de Ocuparea Fortei de munca. De exemplu la Constanta, anul acesta,  patru fosti condamnati si-au gasit un loc de munca cu ajutorul institutiei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si