Close sidebar
Close sidebar

Situatie confuza la doua scoli din Vaslui. Elevilor ar trebui sa li se acorde un supliment alimentar de 7 lei, dar sefii ISJ nu stiu cum sa aplice programul pilot

Şefii ISJ Vaslui şi ai celor două şcoli unde ar urma să se acorde elevilor un supliment alimentar de şapte lei nu ştiu, cu câteva zile înaintea începerii anului şcolar, cum trebuie să se aplice programul pilot, nefiind stabilite firmele care să asigure mâncarea sau locaţiile unde să fie servită masa.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Peste 800 de elevi din şcolile Băceşti şi Bogdăniţa, judeţul Vaslui, ar urma să beneficieze, din noul an şcolar, de un supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi, pe perioada desfăşurării activităţii didactice. Însă, cu doar câteva zile înaintea începerii cursurilor, nici şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, şi nici directorii celor două unităţi de învăţământ nu au mai multe detalii cu privire la aplicarea programului pilot, cum ar fi firma care va distribui mâncarea sau locaţia unde elevii ar urma să servească masa.

”Desigur, vom aplica programul, dar la această dată nu ştim nimic. Am aflat de la Inspectorat şi din presă că suntem printre şcolile prinse în proiect. Şefii de la ISJ ne-au spus că următoarele reglementări ne vor fi comunicate prin e-mail”, a declarat, marţi, pentru News.ro directorul Şcolii Bogdăniţa, Maricica Mărgărint.

La rândul său, conducerea ISJ Vaslui aşteaptă precizări de la Ministerul Educaţiei pentru ca programul să poată fi pus în aplicare.

”Nici noi nu avem alte detalii, decât că suntem prinşi pe o listă. Probabil că ministerul de resort o să încheie contracte cu firme de catering, care să se ocupe de distribuirea mâncării în cele două şcoli. Dar, aşa cum am mai spus, aşteptăm precizări de la minister”, a spus inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Potrivit programului pilot ce ar urma să se aplice în aproape 50 de şcoli din ţară, valoarea limită a pachetului alimentar sau a mesei calde este de şapte lei pe zi pentru fiecare elev.
Suma cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora. Suma alocată va fi actualizată periodic, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor, se arată în proiectul de act normativ.

Proiectul mai prevede că, la cererea motivată a părinţilor, elevii care, din considerente de natură medicală, culturală ori religioasă, nu pot beneficia de pachetul alimentar sau masa caldă, vor primi produse alimentare adecvate, în limita unei valori zilnice de şapte lei.
Şcolile răspund de respectarea normelor igienice de depozitare a acestor alimente.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI