La spitalul judetean Satu Mare, toti medicii si asistentele poarta masca de protectie. Asta dupa ce cadrele medicale de aici s-au imbolnavit, se pare, din cauza virusului gripal.

Pana si spitalul din Stau Mrae a avut de suferit de pe urma gripei, ami multi medici si asistente au fost nevoiti sa isi i-a concediu medical dupa ce au contactata gripa cele mai mari proleme au fost tocmai la unitatea de primiri urgente.

Situatia neplacuta s-a produs tocmai pe  schimbul de noapte. In loc sa intre de garda, medicii au anuntat ca  abia se mai tin pe picioare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Constantin Demian-purtator cuv Spitalul judetean Satu Mare: Ne-am confruntat cu probleme de personal in sensul ca unl dintre medicii de pe tura de naopte de la urgente majore nu au  putut sa se prezinte din cauza imbolavirii, au intrat pe schimb doar 2 medicii unul la adulti si celalat la urgente pediatrie.

Cadrele medicale acuza stari de gripa, bronsita si probleme de respiratie.

Marc Ioan Adrian- director spitalul judetean Satu Mare: Estimat, neoficial  la 15-20 de persoane in toata unitatea spitaliceasca.

Nu este confirmata partea de diagnostic ca fiind gripa, sunt tecute afectiuni ale cailor superioare, respiratorii, fie bronho-pneumonii, laringite, trahite si asa mai departe.

In spitalul din Satu Mare vizitele sunt restictionate. Bolnavii nu pot sa primeasca decat o vizita pe zi, nu mai lunga de 30 de minute.

Ministrul sanatatii spune, insa,  ca nu se pune problema unei epidemii de gripa.

SORINA PINTEA MINISTRUL SANATATII: Referitor la numarul deceselor, este cel mai mare de pana acum? Este mai mare decat cel de anul trecut, decat aceeasi perioada a anului trecut.

Anul trecut au fost 21 de decese, anul acesta avem 25.  Este un sezon de gripa cu o circulatie mai intensa a virusului gripal.

Dupa declaratia ministrului, a mai fost confirmat un deces din cauza gripei. Asadar, numarul mortilor s-a ridicat la 26.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si