Close sidebar
Close sidebar

Situatie de nepermis la Timisoara. Un medic fara drept de practica ii trateaza pe bolnavi - Doctorul a fost angajat ilegal de primarie

Nu mai e o noutate ca sistemul de sanatate din Romania este… grav bolnav. Dar sa fii tratat de un medic anchetat ca nu ar avea drept de practica, parca e prea de tot. Se intampla intr-un cabinet studentesc din Timisoara, unde doctorul ar fi fost angajat ilegal de primarie. Urmeaza un material filmat cu o camera ascunsa.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Acest barbat, angajat in cabinetul studentesc al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara scrie studentilor retete si ofera sfaturi medicale fara supravegherea unui specialist. Pe parafa lui scrie negru pe alb: medic rezident.

Asadar, conform legii, omul ar trebui asistat de un medic primar. In realitate, insa,  in cabinet este ajutat doar de o asistenta, iar pe usa este trecut doar orarul, fara sa fie precizat numele doctorului.

Reporterul Kanal D, care pretinde ca este studenta, pleaca, intr-un final, cu o reteta- rezidentul i-a prescris, dintr-o singura privire, un medicament pentru stomac. Imediat ce jurnalistii se intorc  cu camera si cu microfonul, barbatul... incremeneste.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dr. Abid Atya Abdul Kareem: Aveti drept de libera practica? Am, sigur. Fiind medic rezident am intels ca nu puteti sa… Ba am dreptul, cum sa nu am?! Nu aveti un medic specialist indrumator aici? Sunteti doar dumneavoastra, nu? Intrebati pe cine angajeaza, nu pe mine ma intrebati.

Sunt un simplu angajat.

Pentru ca nu poate sa explice cum a ajuns pe un post ce nu-i era destinat, rezidentul da bir cu fugitii. E atat de grabit incat trece milimetric pe langa masinile de pe sosea.

Doctorul a fost angajat in martie 2016 pe postul de medic scolar, fara a avea rezidentiatul si specializarea in medicina de familie.

Acest conditii erau obligatorii  Doar ca, la concursul organizat pentru ocuparea postului, reprezentantii primariei au impus,  intr-un mod stangaci, doar doua criterii:  diploma de licenta, cu  specialitatea medicina, si cunostinte de operare pe calculator.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: Sefa Serviciului de Resurse Umane isi asuma si in scris toata raspunderea privind legalitatea angajarii acestuia. Daca sefa Serviciului de Resurse Umane a gresit evident ca va trebui sa dea socoteala.

Prof. dr. Andrei Motoc, Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara: Colegiul Medicilor ne-a trimis o adresa explicita in care ne-a spus ca nu are drept de libera practica pe teritoriul judetului Timis sau in Romania. Este rezident pe radiologie si imagistica medicala, nicidecum pe specialitatea medicina de familie asa cum cere postul acesta.

Autoritatile competente ancheteaza acum cazul, iar daca angajatii de la Resurse Umane au gresit, vor fi trasi la raspundere. Politistii au deschis un dosar penal pentru exercitare fara drept a unei profesii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI