Întâmplarea umilitoarea a fost postată inițial în luna martie a acestui an, iar de atunci a strâns 1,6 milioane de vizualizări pe TikTok, în timp ce internauții își dau cu părerea dacă compania aeriană discriminează călătorii cu greutate mare.

„Toți oamenii din aeroport făceau tot posibilul să arate că nu se uită atunci când o femeie a fost rugată să se urce pe balanța pentru bagajem pentru că a pretins că greutatea sa este de circa 60 de kg”, a fost mesajult transmis de utilizatorul TikTok @lilwessel în descrierea videoclipului.

De asemenea, creatorul a mai adăugat: „Este un avion mic, așa că au avut nevoie să știe greutatea noastră pentru decolare, din motive de siguranță”.

În filmulețul care nu durează mai mult de cinci secunde, surprins pe un aeroport rămas anonim, femeia în cauză poate fi văzută urcată pe cântarul pentru bagaje în fața celorlalți pasageri.

Situație de toată jena în aeroport! O femeie a fost cântărită ca un bagaj înainte de îmbarcare

Situație de toată jena în aeroport! O femeie a fost cântărită ca un bagaj înainte de îmbarcare

[Sursa foto: TikTok]

Citește și: "Am renunțat la jobul stresant și călătoresc prin lume gratis, în condiții de lux". Cum a devenit tânăra de 34 de ani "nomad digital"

Unul dintre internauții care au văzut videoclipul și-a adus aminte că și în cazul său s-a apelat la o măsură similară: „Mă întorceam acasă din Filipine și m-au cântărit… Nu m-am simțit niciodată atât de jenată în viața mea”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cu toate că mulți dintre utilizatorii aplicației de social-media au criticat această măsură, alții au luat apărarea companiei aeriene: „De ce minte și pune în pericol viețile noastre, inclusiv a ei?”, a criticat cineva.

„Sunt îngrijorați de limitele de greutate ale avioanelor mici pentru că trebuie să aibă greutatea centrată într-o anumită parte a avionului”, a fost replica altuia.

„Nu știe că poate scrie pe o foaie de hârtie dacă nu vrea să o anunțe?”, a notat un al treilea utilizator.

Întreaga controversă a apărut în contextul în care mai mulți influenceri susțin că mai multe companii aeriene nu se adaptează nevoilor persoanelor supraponderale.

Americanii supraponderali cer lărgirea culoarelor avioanelor

În urmă cu o săptămână, tot pe TikTok, o utilizatoare supraponderală a făcut public un videoclip care a devenit viral după ce a argumentat că toate companiile aeriene ar trebui să lărgească culoarele avioanelor pentru a se adapta pasagerilor mai mari, numind actualul design „discriminator”.

Citește și: Marile lacuri rămân fără apă în toată lumea, iar savanții au găsit o explicație șocantă

Femeia a distribuit și un videoclip, care ulterior a fost șters, în care avea dificultăți în a trece dintr-un capăt în celălalt al unui avion United Airlines, fiind nevoită să meargă pe lateral pentru a putea trece printre rândurile de scaune.

Mai mult, femeia a ajuns să fie criticată de utilizatorii platformei, chiar unii dintre ei cerându-i să nu mai călătorească cu avionul. Un individ a susținut că aceste culoare lărgite ar diminua capacitatea de locuri pe scaune, având un impact negativ asupra profiturilor companiilor.

Prin aceste măsuri, autoritățile din SUA vor să reflecte ratele de obezitate din țară

În anul 2021, Administrația Federală de Aviație din SUA a transmis că, în curând, companiile aeriene ar putea solicita pasagerilor cu greutăți mari să se cântărească sau să-și declare greutatea înainte de îmbarcare în aeronavă.

Această măsură ar avea ca scop reflectarea ratelor actuale de obezitate din SUA.

Mai mult, măsura în cauză ar contribui la asigurarea faptului că aeronavele, în special cele mici, nu depășesc limita de greutate admisă. Astfel, un operator va putea să „determine greutatea reală a pasagerilor”, cerându-le să urce „pe un cântar înainte de îmbarcarea în aeronavă”, potrivit ghidurilor transcrise de AirInsight.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO| O femeie de 77 de ani, în rochie de mireasă la azilul de bătrâni. "Am fost îmbrăcată în negru toată viața"

De asemenea, pentru a proteja confidențialitatea pasagerilor, AirInsight a stipulat că „afișajul balanței ar trebui să rămână ascuns de ochii publicului”.

Cu toate acestea, agenția de reglementare a retras afirmațiile o lună mai târziu, declarând că, deși cântărirea pasagerilor era opțională, majoritatea companiilor aeriene vor recurge la alte metode de calcul a masei pasagerilor.

Metodele de rezervă includ „estimarea rezonabilă a greutății reale a pasagerului și adăugarea a circa 5 kg”, potrivit documentului.

Citește și: Incredibil! Cum a ajuns o pasageră să fie îmbarcată într-un avion care mergea la 1.450 km de destinația ei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si