Potrivit CFR, în trenul IR 1596, care circulă de la Craiova la București Nord, se află în jur de 200 de călători. Accidentul s-a produs în zona localității Drăgăneștii de Vede. Din informațiile făcute publice până acum, cele două vagoane nu s-au răsturnat.

Numărul mare de pasageri aflați în tren a făcut ca Planul Roșu de Intervenție să fie activat. La fața locului au venit salvatorii, împreună cu 9 ambulanțe SMURD.

La locul accidentului urmează să ajungă și echipele de intervenție ale SRCF Craiova.

tren deraiat, tren calatori, tren cfr

Citește și: Un camion s-a răsturnat pe linia ferată. Traficul feroviar este blocat. Care sunt zonele afectate

O femeie s-a ales cu traumatism în urma accidentului

Peste 200 de pasageri se aflau în acel moment în garnitura care, cel mai probabil, a sărit de pe șine din cauza căldurii, informează Știrile Kanal D. Autoritățile au trimis în zonă mai multe ambulanțe și mașini de intervenție. O femeie a acuzat un traumatism la coloana vertebrală. Șocul produs de ieșire a vagonului în care se afla de pe șine a fost unul destul de puternic.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Doamna s-a rănit din cauză că a stat lungită în partea de sus”, spuneau pasagerii.

tren deraiat, tren calatori, tren cfr

Au mai existat două victime care au fost tratate la fața locului și au refuzat transportul la spital. O altă pasageră, care a scăpat nevătămată, explică într-un singur cuvânt momentul în care trenul Inter Regio a deraiat: „ Zgomotos”. Accidentul s-a produs în jurul orei 17:30, aproximativ la jumătatea distanței dintre Craiova și București.

În momentul în care trenul a deraiat, termometrul arăta 33 de grade, dar zona era vizată de un cod portocaliu de caniculă.

„Apelul la 112 a fost efectuat de către o persoană care se afla în tren în acel moment și care a afirmat că sunt mai multe victime. Din primele informații se pare că o femeie în vârstă de 36 de ani a suferit un traumatism la coloană și a fost transportată de urgență la spital, iar alte două au suferit un atac de panică din cauza sperieturii. Se pare că în tren se aflau peste două sute de călători în momentul impactului, iar toți aceștia au fost evaluați la fața locului. De precizat este faptul că cele două vagoane care au deraiat nu s-au răsturnat. Acum o anchetă trebuie să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat, iar o altă garnitură i-a preluat pe călătorii rămași și este așteptată aici, în gara Basarab, în jurul orei 20:30”, a transmis Andra Ionescu, reporter Kanal D.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Nouă decizie pentru weekend-uri: Mai puține trenuri spre munte înainte de vacanța de 1 mai și Paște


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si