Germania traversează al cincilea val de COVID-19 și a înregistrat 50.196 de cazuri, un prag pe care nu l-a mai depăşit de la începutul pandemiei, şi 235 de morţi din cauza covid-19, potrivit Institutului Robert Koch (RKI).

Germania depăşeşte pragul de 50.000 de îmbolnăviri de covid-19 pe zi

”Pandemia se răspândeşte din nou în mod spectaculos”, a subliniat un purtător de cuâvnt al Cancelariei şi a îndemnat autorităţile regionale competente să impună noi măsuri sanitare cât mai rapid.

Rata de vaccinare a populației în Germania, împotriva SARS-CoV-2 este de 67%.

Saaxonia, Bavaria, iar de curând Berlinul, au impus noi restricţii vizând persoanele nevaccinate, cele mai afectate de această reintensificare a pandemiei, conform news.ro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț Coronavirus în România, 11 noiembrie. Peste 5.000 de cazuri noi

Testul negativ nu mai permite accesul persoanelor nevaccinate în anumite locuri publice

Aproape 4,9 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de covid-19 în Germania de la începutul epidemiei.

Olaf Scholz, cel care urmează să-i succeadă Angelei Merkel la conducerea Germaniei, a îndemnat joi la luptă în vederea opririi acestui nou val al epidemiei ”pentru a trece iarna”.

”Trebuie să luăm foarte multe măsuri necesare pentru a trece această iarnă. Trebuie să ne punem ţara la adăpost la iarnă”, a îndemnat vicecancelarul în exerciţiu în Parlament.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre cum putem evita valul 5 al pandemiei de coronavirus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si