In articol:
- Majoritatea fermierilor au fost refuzați de furnizori
- Deși laptele s-a scumpit la raft, fermierii spun că încasează foarte puțini bani și sunt nevoiți să își trimită vacile la abator
Faptul este deja consumat, mii de agricultori primind notificări că li se va rezilia contractul, pe motiv că nu mai există în depozite gaze naturale.
Majoritatea fermierilor au fost refuzați de furnizori
Ce e și mai grav este faptul că problema nu va putea fi remediată imediat, deoarece majoritatea au fost refuzați de toți furnizorii la care au mai încercat. Oamenii se plâng și spun că riscă să piardă chiar și cantitatea mică de cereale obținută în acest an.
Fără gaze și afectați de secetă, fermierii români s-au trezit că primesc prețuri uriașe pe cereale, care nu le acoperă nici măcar jumătate din investiții.
Citeste si: Termoenergetica a anunțat că va începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de căldură
Aceștia dau vina pe conducerea Ministerului Agriculturii, care a anunțat producții bune la cereale, deși acestea au fost la mai puțin de jumătate față de anul trecut.
Deși laptele s-a scumpit la raft, fermierii spun că încasează foarte puțini bani și sunt nevoiți să își trimită vacile la abator
Paradoxul laptelui riscă să arunce o întreagă industrie în faliment. La raft, laptele a trecut de 8 lei. Dar fermierii se plâng de faptul că încasează prea puțin pentru marfa lor. Tot mai mulți își trimit vacile la abator sau vând afacerile cu totul.
Citeste si: Un fermier a descoperit o comoară în timp ce planta un copac: „Este excepțional”
Mi s-ar părea corect la raft să fie afișat prețul plătit fermierului, prețul plătit procesatorului, ca să vadă consumatorii cât câștigă fiecare verigă!