Marcel Cosor, om de afaceri, a cumpărat de la moștenitorii familiei unui boier din Vrancea dreptul de a utiliza 2.000 de hectare de pădure.

Citeste si: Alt incident la metrou între stațiile Tineretului și Eroii Revoluției

Însă acest drept nu a fost recunoscut de Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate, din care fac parte mai mulți angajați ai Prefecturii. Asta se aplică și în cazul Direcției Silvice din județul Vrancea.

Nemaiavând ce să facă, omul de afaceri a decis să apeleze la ajutorul unui executor judecătoresc care a pus sub sechestru toate mașinile Prefecturii, dar și ale Direcției Silvice.

Care este părerea prefectului din Vrancea despre situație

Omul de afaceri Marcel Cosor spune că se chinuie de 11 ani să își folosească proprietățile iar Prefectura nu îi dă voie:  ,,Din 2011 şi până în prezent nu a vrut să îmi dea proprietățile".

Prefectul mărturisește că nu înțelege decizia luată de executorul judecătoresc.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

,,Autoturismele instituţiei prefectului sunt utilizate de institutia prefectului, dar proprietar este ministrul Afacerilor Interne, aşa că nu poţi să pui sechestru pe nişte bunuri care nu aparţin instituţiei respective", a declarat Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea. 

Citeste si: Percheziții de amploare la o grupare care obținea certificate false anti-Covid

Același executor judecătoresc a reușit să pună sechestru şi pe conturile şi autoturismele Direcției Silvice Vrancea, fapt ce a dus la blocarea activității.

,,Avem un proces verbal de sechestru pe toate maşinile noastre şi ale celor 4 ocoale silvice din subordine, adică vreo 19 maşini de teren si pe conturi avem popriri",  a afirmat Lucian Zamfir, director Direcția Silvică Vrancea.

Dacă decizia va rămîne definitivă, Prefectura și Direcția Silvică vor fi nevoite să plătească despăgubiri de peste două milioane de lei.

Citeste si: Magistrații italieni au făcut dreptate pentru Elena. Românca a fost jefuită și înjunghiată mortal în casă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si