O elevă din Bacău a rămas cu un gust amar în urma unui incident controversat de care a avut parte într-unul dintre cele mai importante momente din viața sa. Proaspăt absolventă a clasei a 12-a, a decis să facă contestație la la proba de matematic la bacalaureat, doar că întreaga situație a luat o întorsătură cu totul neașteptată. Iată despre ce este vorba!

Eleva a absolvit Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău și își dorea să obțină un punctaj mai mare la proba de la matematică, așa că a făcut contestație.

Zilele au trecut, însă solicitarea sa nu a primit niciun răspuns. Mai mult decât atât, a avut parte de o surpriză total neplăcută în momentul în care a aflat că nota altei colege, cu numele de familie identic, a primit nota modificată, în locul ei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Indemnizația socială pentru pensionari nu scade sub 1.281 de lei: Ministerul Muncii a anunțat ce se întâmplă de la 1 septembrie- antena3.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea Mariei Diana, tânăra ucisă de urs, la Bușteni. Va fi îngropată lângă bunicul ei. "Ne pare rău de ea"

Elevă din Bacău, pusă pe „lista de așteptare” în aflarea notei în urma contestației dintr-o greșeală

Situația a fost luată în evidență de Ministerul Educației, urmând să se soluționeze, cu precizarea că nu este singurul caz de acest fel din țară.

Explicația erorii care s-a produs este pusă pe baza unei greșeli de bifare în aplicație, în care o numele unei alte tinere a fost selectat pe listă în locul ei. Din această cauză, înscrierea la facultate a suferit întârzieri de câteva zile. 

„Situație neașteptată și frustrantă. A primit o surpriză neplăcută: nota ei nu a fost modificată, dar nota altei colege cu nume identic de familie a fost contestată în locul ei.

Deși eleva a depus contestație, nu a primit niciun răspuns din partea conducerii centrului de examen sau a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ). A fost înștiințată că va fi apelată de către președintele centrului de examen, dar în ciuda așteptărilor, după patru zile de tensiuni, tânăra nu a primit niciun răspuns eficient. Această situație a întârziat procesul de depunere a dosarului pentru facultate", scrie în comunicatul Consiliul Județean al Elevilor Bacău.

Citește și: Ce a postat Maria Diana pe rețelele sociale, înainte de a muri atacată de urs, la Bușteni? Parcă și-a prevestit sfârșitul tragic: "Au fost cele mai bune zile din viața mea"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si