Aleksandra: Practic nu exist si daca  mor acum, nu imi elbereaza un certificat de deces,  ma ingroapa acolo si...

O fantoma- asta este Alexandra in propria-i tara. Tanara s-a nascut in Germania, dar a fost adusa de parinti in Romania de cand avea doua luni. De atunci si pana acum, fata n-a reusit sa obtina cetatenie romana.

Aleksandra: M-am nascut in Germania din mama poloneza si tata roman, am fost adusa la varsta de 2 luni de catre mama in Romania, lasata in grija bunicilor din partea tatalui, ea a plecat si nu a mai venit.

Practic, Aleksandra este inexistenta pentru statul roman. S-a nascut intr un spital din Germania, iar pe certificat a fost trecut doar numele mamei, nu si cel al tatalui. Cea care i-a dat viata  este singura care ar putea s-o ajute pe Alexandra cu formalitatile, dar femeia se afla in Germania si refuza orice contact cu fiica ei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Aleksandra: Mama a fost de vina. Ea mi-a incurcat toate planurile.

Tocmai pentru ca nu are un act de identitate, tanara de 24 de ani n-a putut avea o viata normala. N-a primit niciodata alocatie de la statul roman, nu si-a terminat studiile si nici nu se poate casatori cu iubitul ei.

Ironia amara este faptul ca, desi Aleksandra e invizibila in tara ei, este totodata si prizoniera in Romania.

Nu se poate duce in Germania sa rezolve problema actelor, din cauza ca n-are nici buletin, nici pasaport. In fata acestor probleme, autoritatile se declara neputincioase.

Adi Cimpeanu, primar Runcu: Noi am incercat sa o ajutam sa obtinem  documentele de identitate, fara niciun fel de rezultate pt ca Alexandra este cetatean german nascuta pe teritoriul germaniei,. Este cetatean german fara tata.

Tatal Alexandrei a facut testul ADN, din care reiese ca este tatal biologic. Cu documentul eliberat de Institutul de medicina legala Mina Minovici a actionat in judecata statul roman, pentru a i se recunoaste cetatenia fiicei sale. Actiunea a fost, insa, respinsa.

Doinel Popescu, sef evidenta populatiei Gorj: Din nefericire varioantele sunt extreme de putine si nu sunt la indemana institutiei noastre. Domnul Tudose este, biologic vorbind,  tatal acestei domnisoare, mai este ceva drum sa il mentionam pe certificatul de nastere al autoritatilor straine.
 
Directia de evidenta a populatiei face toate demersurile pentru a-i putea da fetei o sansa la o viata normala si spera ca problema sa se poata rezolva.

Aleksandra: Eu nu am avut Craciun fericit niciodata ,nu am avut ziua mea niciodata fericita, eu imi doresc actele.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si