Guvernul României a trecut la un furnizor de ultimă instanță, Hidroelectrica în acest caz, care nu a emis facturile încă din luna aprilie și până la finalul lunii septembrie.

Potrivit jurnaliștilor de la antena3.ro, ultima factură plătită la energie electrică de către executivul Ciucă este cea din luna martie a acestui an, în valoare de 125.000 de lei cu tot cu TVA. 

Citeste si: Premierul Ciucă l-a chemat la raport pe ministrul Apărării, Vasile Dincu, după declarațiile controversate privind "pacea cu Rusia"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Prin comparație, cei de la Palatul Victoria au consumat doar 127.000 de kW în luna martie a acestui an, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, când consumul a fost de 148.000. Cu toate că în acest an consumul a fost mai redus, valoarea facturii a fost mai mare, respectiv 125.000 pentru luna martie 2022, față de 94.000 de lei în martie 2021.

Care a fost răspunsul venit din partea Guvernului

”Valoarea ultimei facturi la energie electrică a fost de 125.316,35 de lei, TVA inclus, aferentă lunii martie 2022, ulterior furnizorul de energie electrică fiind înlocuit cu Hidroelectrica, iar acest furnizor de energie electrică nu a emis încă facturile de consum pentru perioada aprilie-septembrie 2022. 

Citeste si: Pensiile ar putea crește în două etape anul viitor

Referitor la planurile de reducere a consumului pentru Palatul Parlamentului, din păcate nu vă putem oferi informații, dar vă putem spune că pentru palatul Victoria s-a depus o solicitare privind finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, în vederea reabilitării termice și energetice a Palatului Victoria, conform ghidului specific privind regulile și condițiile aplicabile finanțării din fondurile europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență și a fost redus programul de iluminat arhitectural al Palatului Victoria cât

și cel ambiental al sălilor de ședință”, se arată în răspunsul Guvernului, potrivit antena3.ro.

Citeste si: VIDEO| Rata inflației, un nou nivel record. Care sunt cele mai mari scumpiri din prezent


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si