Groșanu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a contabilei de la Primăria Corbi din județul Argeș.

Citește și: Bilanț coronavirus: în intervalul 12 – 18 decembrie au fost înregistrate 3.386 cazuri noi de coronavirus

GROŞANU ELENA, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, judeţul Argeş, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de: 

  • - abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale), 
  • - fals intelectual (106 acte materiale), 
  • - uz de fals (106 acte materiale). 

”În perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, inculpata Groşanu Elena, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat şi ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeş, un număr de 808 ordine de plată”, au transmis reprezentanții DNA.  

Contabila și-a plătit taxele din banii Primăriei

Oamenii legii au mai menționat că, astfel, s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de: 

  • - 1.515.683 lei către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestaţie efectivă.
    Pentru a crea o aparenţă de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi şi societatea respectivă ar fi existat relaţii de natură contractuală. 
  • - 386.102 lei către şase instituţii nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată şi rude ale acesteia.

Citește și: Descoperire macabră în Italia! Un bărbat a fost găsit mort în casă, gol pușcă și înfășurat în luminițe de Crăciun

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituţiei publice unde îşi desfăşura activitatea un prejudiciu de 1.901.786 lei, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite de către alte persoane”, au mai menționat procurorii DNA.  

În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatei Groşanu Elena.  Primăria comunei Corbi, judeţul Argeş a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 1.901.786 lei, precum şi cu eventuale sume accesorii.  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză, potrivit jurnaliștilor de la  Agerpres.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: „Băiatul meu este un erou!” Frățiorul Alexiei, fata care era pe cale să își piardă ambele brațe în accidentul din Pașcani, a fost cel care a găsit mâna surorii sale între fiarele autocarului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si