De asemenea, peste 55% dintre cetatenii României nu calatoresc din motive financiare.

Raportul arata ca in urma României se afla Portugalia cu 74,4% din populatia tarii care nu au calatorit in 2016, Buglaria cu 70,2% si Grecia cu un procent de 64,4%.

Eurostat arata ca 76% dintre români nu au calatorit in 2016, aproximativ 55,3% dintre români invoca motive financiare, 12,8% din motive de sanatate, iar 4,9% nu simt motiviatia pentru care sa calatoreasca.

Un procent de 8,9% din cetatenii tarii au precizat ca motivele pentru care au ales sa nu calatoreasca in 2016 au fost pentru ca au avut angajamente familiale, 13,1% au muncit sau studiat, iar 4,9% invoca alte motive.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

in 2016, potrivit Eurostat, 62% din populatia Uniunii Europene (cu vârsta de 15 ani si peste) a efectuat cel putin o calatorie turistica in scopuri personale. Jumatate (50%) au facut cel putin o calatorie turistica interna, cu cel putin o sedere peste noapte in 2016, si aproape o treime (32%) au efectuat cel putin o calatorie in strainatate.

Aproximativ 48% dintre europeni care nu au facut nicio calatorie in 2016 si au raportat ca acest lucru se datoreaza motivelor financiare.

La nivelul Uniunii Europene, 20% dintre non-turisti au mentionat ca factor de influenta problemele de sanatate, in timp ce alte 20% au dezvaluit ca nu au facut-o pentru ca nu doresc sa calatoreasca. Alte motive pentru care 16% dintre respondenti nu au facut o excursie turitica includ angajamente de lucru sau de studiu, in timp ce 13% au mentionat angajamentele familiale.

Aspectele financiare sunt citate ca fiind principalul obstacol pentru toate grupele de vârsta,cu exceptia celor de peste 65 de ani, unde motivele de sanatate reprezinta cea mai frecvent mentionata bariera.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si