De opt zile, Rusia atacă Ucraina, iar numărul victimelor crește de la o oră la alta. Locuitorii țării sunt amenințați din minut în minut, astfel că sirenele au devenit un sunet de fundal, iar în momentul în care se aud, fiecare fuge și se adăpostește unde apucă. Recent, medicii unei maternități din Kiev au coboraât bebelușii și mamele în buncăr pentru a-i apăra de atac.

Citeste si: VIDEO| Ziua 8 de război: negocierile vor fi reluate astăzi. Explozii puternice la Kiev

Conflictul militar s-a accentuat, ucrainenii duc lupte grele cu armatele lui Putin. Situația este una extrem de tensionată. Rușii pot bombarda din minut în minut, așa cum s-a mai întâmplat deja.

Citeste si: VIDEO| Marcați de dramele zecilor de mii de refugiați din Ucraina care ajung la noi în țară, românii s-au trezit mai solidari ca niciodată

În jur de șapte milioane și jumătate de copii din Ucraina sunt acum într-un pericol major în maternitățile din Kiev, capitala Ucrainei. Cadrele medicale au mutat secții întregi cu bebeluși în subsol și se luptă să îi țină în viață.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Acum, în aceste condiții, noi trebuie să lucrăm în buncăre și să dăm ajutor în astfel de condiții și nu prea ai ce să fac mai mulți. În prezent, așteptăm următorul bombardament. Asta este clădirea noastră. Pe lângă faptul că sunt nou născuți aici care trebuie să fie hrăniți, mai sunt și copii care se nasc prematuri, care nu pot respira. Iată cu cine lupta Rusia! Iată cu cine lupta Putin.

În urmă tuturor acestor acțiuni nu știu ce va fi azi sau mâine, dar voi trebuie să știți ce se întâmplă în Ucraina. Nu e plimbare, nu e glumă, e RĂZBOI!”, a spus un medic.

Medicii mută pacienții și aparatele în buncăre

Zeci de medici sunt prezenți la datorie și vor să facă tot ce ține de ei pentru a salva bebelușii. Cum au auzit sirenele și bombradamentele rușilor, au mutat întreaga aparatură în buncăre.

Citeste si: VIDEO| Disperare în gările din Kiev. Ucrainenii se îngrămădesc să prindă un loc în trenuri

„A fost mutată toată aparatura în buncăr pentru a avea la îndemână. Tot acolo sunt și copiii”, a spus un medic pediatru.

situație maternitatea din kiev

Situație disperată în maternitatea din Kiev.

[Sursa foto: Captură Video]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Aparatele sunt destul de puternice, astfel că abia rezistă în prize, însă cu toate astea medicii încearcă să facă în așa fel încât să țină copiii la tratamente pentru a-i salva. Bebelușii au între un kilogram și 200 de grame până la 1 kilogram și 700 de grame, astfel că au nevoie de multă mâncare, dar din nefericire rezervele sunt pe final.

Acest lucru nu reprezintă singura problemă a maternității din Kiev, de altfel tot mai multe gravide așteaptă din moment în moment să nască, condițiile fiind unele precare.

Citeste si: ULTIMA ORA! Un mig românesc s-a prăbușit. Și elicopterul care a plecat în căutarea lui s-a prăbușit în flăcări. Avionul MIG nu a fost găsit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si