Numirea în funcția de profesor de matematică a lui Balibacea nu a fost primită bine nici de colegi de catedră, dar nici de părinți, având în vedere că fostul cap mafiot a fost condamnat și la închisoare. Profesorii unității de învățământ au intrat în grevă japoneză și cer directoarei să facă ceva în această privință.

Cine este Balibacea, fostul cap mafiot din Turda

Ovidiu Vancea, cunoscut sub numele de Balibacea, a fost considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din Cluj. Bărbatul a fost judecat la Curtea de Apel Iași pentru că, în 2003, liderul interlop ar fi ordonat asasinarea unui rival din Turda. Procurorii DIICOT l-au arestat pe Balibacea, alături de alți trei bărbați sub acuzația de tentativă de omor.

Vancea a petrecut în arest 22 de luni, fiind trimis în judecată și achitat la toate instanțele. Fapta a existat, dar nu au fost găsite probe că a fost comisă de Ovidiu Vancea și de ceilalți trei bărbați. Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, în anul 2013, achitarea definitivă a lui Balibacea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Un primar din Hunedoara îi îndeamnă pe localnici să ofere bani în plic, în loc de coroane funerare, pentru a reduce poluarea

În anul 2010, actualul cadru didactic de la Colegiul Național Mihai Viteazu a fost reținut pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Prejudiciul total se ridica la suma de peste 700.000 de lei. În anul 2012, Vancea a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Mai apoi, Balibacea a atacat sentința, iar în anul 2015 Curtea de Apel Cluj a majorat condamnarea cu încă cinci ani de închisoare. Actualul profesor de matematică a motivat că va fi tată de gemeni, mama copiilor săi fiind o tânără pe care a cunoscut-o în perioada în care era în detenţie. Instanţa nu s-a lăsat înduplecată şi i-a majorat pedeapsa dată de instanţa de fond, de la 5 ani de închisoare la 10 ani de închisoare, ”pentru comiterea infracţiunii de instigare la înşelăciune care a produs consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin înlăturarea circumstanţelor atenuante prevăzute de articolul 74 alineat 2 Cod penal, articolul 76 alineat 1 litera a, alineat 2 Cod penal".

Citește și: VIDEO- Tot mai mulți oameni ajung sub tratament la spital din cauza stresului provocat de facturi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si