Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 12:00, pe bulevardul 1 Decembrie 1918. Martorii au filmat de la etajul unei clădiri din apropiere.

Bărbatul era căzut pe banda a doua a bulevardului, iar mai multe mașini au redus viteza și l-au ocolit cu grijă. Într-un final, o mașină a oprit pe prima bandă, iar bărbații aflați în ea au sărit în ajutor.

Incidentul nu a fost semnalat la 112

Nu se cunoaște motivul pentru care bărbatul a ajuns pe mijlocul străzii. Potrivit reprezentaților IPJ Alba, nu a existat niciun apel la 112 în care să fie semnalat incidentul.

50 de cămine de bătrâni din România, găsite în mizerie și alimente expirate

Comisarii ANPC au oprit temporar activitatea a 53 de cămine de bătrâni de stat și private din Capitală și din alte 19 județe ale țării. Au fost descoperite servicii deplorabile și alte nereguli. 

Citește și: Bătrânii speră la pensii majorate

Inspectorii au descoperit servicii deplorabile, precum și multe nereguli. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Existau situații când vârstnicii erau înghesuiți în spații foarte aglomerate, mâncarea era pregătită în bucătării murdare, cu alimente care aveau termenul de valabilitate expirat.

De asemenea, în anumite centre, inspectorii ANPC au constatat că bătrânii erau cazați în camere pline de praf și de rugină, fără să aibă noptieră sau scaune la dispoziție, scrie antena3.ro

În mai multe locații s-au descoperit nereguli.

În ceea ce privește mâncarea, hrana vârstnicilor va fi asigurată în regim de catering.

Controalele s-au desfășurat în ultimele săptămâni, iar pentru abaterile constatate s-au dat peste 300 de amenzi contravenționale în valoare de 2,6 milioane de lei. De asemenea, au fost aplicate 287 de avertismente și au fost oprite definitiv de la utilizare produse neconforme de aproximativ 64 de mii de lei.

Citește și: 50 de cămine de bătrâni din România se scufundau în mizerie și alimente expirate. Inspectorii ANPC au închis locațiile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si