Situatie incredibila in muntii Piatra Craiului unde salvamontistii din Zarnesti au incercat sa salveze o femeie cazuta mai bine de 30 de metri intr-o rapa adanca. Ajunsi la locul accidentului au constatat ca victima avea fracturi multiple la maini picioare si un traumatism cranio-cerebral. Imediat au soicitat un elicopter pentru a transporta victima de urgenta la spital.

Solicitat proprietarul unui elicopter vine sa salveze femeia fara sa astepte vreo recompensa.

Manevrele sunt destul de dificile tinant cont de spatiul ingust si de curentii dintre versanti. Insa pilotul isi continua manevra temerara.

Pilotul Constantin Apavaloaie este pe punctul de a prelua femeia, cand lucrurile iau brusc o intorsatura tipic romaneasca!

"Eu cand am ajuns acolo, eram pregatiti, am vazut, am reperat accidentata, am aterizat acolo dupa care eram pregatiti sa mergem sa o scoatem pe femeie de acolo. Intre timp m-au sunat de la Bucuresti telefoanele de pe la supusii lui Arafat, colonei de pe la ISU de pe la aia... Sa se opreasca actiunea sa lasam ISU sa lasam SMURD-ul sa-si faca treaba! Bun si am spus atunci eu ma retrag nu am nicio problema, eu am venit sa ajut”, spune Constantin Apavaloaie, pilotul elicopterului.

Chiar daca era gata sa salveze femeia ranita, pilotul s-a retras imediat si a asteptat sa vina echipajul SMURD.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Si am zis ca vine SMURD-ul! A trecut o jumatate de ora, o ora, o ora jumate, doua, doua si jumatate... Bai nene ce facem cu astia? Se insera era tarziu dej, sase si... Sapte! Nu, ca uita-te in sms ca ajunge in 8 minute”, continua el.

Intr-un final, a ajuns si elicopterul SMURD care, dupa spusele martorului, a aterizat la cateva sute de metri de locul accidentului.

„Au aterizat oamenii si-au vazut de treaba pe acolo cu problemele lor ca nu au aterizat langa noi. Au aterizat la vreo 800 de metri. Si am asteptat acum sa vedem operatiune in sine. Da! Dar nu s-au miscat! S-au miscat greu ca sunt obositi ca... N-are rost sa discutam de ei ca nu e treaba noastra si la un moment dat au decolat, s-au dus acolo, au survolat zona. Intr-un final au aterizat inapoi dupa o jumatate de ora ca nu pot sa patrunda sa intre acolo in craterul ala intre stancile alea acolo”, povesteste pilotul.

Pilotul spune ca a cerut atunci din nou permisiunea Salvamontului de a interveni si a primit-o. N-a mai pierdut nicio secunda.

Eu sunt dispus sa decolez acum si nu mai tarziu. Am avut liber de la Pivoda, am luat un baiat trolistul meu, copilotul meu, am mers sus, 10 minute de la decolare la aterizare.

Am scos-o pe femeie de acolo”, spune el.

„Am venit, am aterizat si se punea problema cine o preia ambulanta sau ei de la elicopter. Ca nu ei ca nu ambulanta ca... un fel de treaba romaneasca! Si femeia era pe targa”, mai spune el.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Intr-un final femeia a fost transportata la spitalul din Targu Mures iar mai apoi la Bucuresti! In acest caz s-a declansat o ancheta in care se va stabili cu exactitate cine e raspunzator pentru aceasta situatie.

Din concluziile pe care le-am desprins, nicio institutie nu a avut la dispozitie oameni in clipa aia sa-i trimita din primul moment si au fost necesari timpi de pregatire sau timpi de aducere a aparatelor din alta parte a tarii pentru a interveni”, a declarat Sabin Cornoiu, secretar de stat Consiliul National al Serviciilor Salvamont.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si