Pericolul le bate la ușă locuitorilor Capitalei, în cazul în care va avea loc un atac aerian. De-alungul anilor au existat 6 buncăre antiatomice, unde cetățenii să se poată proteja, dar în prezent au rămas doar 3. Ultimele buncăre rămase sunt dedicate Comitetelor pentru Situații de Urgență.

Citeste si: Directorul CIA, în legătură cu un posibil atac nuclear: „Poate fi periculos și nesăbuit”

Cine ar putea scăpa de un asemenea dezastru și ce capacitate de salvare are Bucureștiul

În cazul în care un atac nuclear sau un război ar avea loc, România dispune de 4.538 de buncăre și adăposturi. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, 1.171 se află în Capitală și au capacitatea de 320.000 de persoane. Acestea sunt dotate cu sisteme de ventilație și ieșiri de urgență.

O reală problemă este faptul că, în prezent, când populația Bucureștiului a atins peste 2.000.000 de locuitori, capacitatea de salvare pusă la dispoziție în Capitală este de doar 320.000 de persoane.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

O șansă ar avea cei care ajung în adăposturile de protecție civilă, dar și acolo capacitatea este limitată. Totuși, deși situația se arată primejdioasă, mulți dintre bucureșteni nu sunt informați deloc cu privire la ce ar fi de făcut în astfel de momente limită, potrivit unui post de televiziune local.

„Habar n-am. Știu că sunt la blocurile astea vechi. Știu că sunt subsoluri, dar nu cred că sunt amenajate pentru așa ceva",

a asumat o femeie în cadrul unui interviu.

Citeste si: Vladimir Putin pregătește un test nuclear în Marea Neagră- surse

Cum ar arăta momentele de groază, în cazul unei catastrofe

Buncărele din București există în aceste zone: primul se află vizavi de Palatul Cotroceni (la subsolul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență), al doilea se află în Sectorul 1, iar al treilea în Sectorul 4. Potrivit unei surse a postului de televiziune local, ar mai exista un buncăr pentru civili în galeria de metrou dintre Piața Romană și Universitate.

În astfel de situații, autoritățile ne îndeamnă să fim foarte rapizi la auzirea alarmei, iar în măsura în care se poate, este recomandat să ne luăm mâncare, apă și haine groase.

Citeste si: Cât de iminent este un atac nuclear din partea Rusiei și ce riscă rușii în cazul în care Vladimir Putin „apasă butonul”

Ce trebuie să conțină un rucsac de urgență

Rucsacul de urgență trebuie să conțină: conserve, apă, batoane proteice, produse de îngrijire, lanternă, baterii, radio portabil, trusă medicală și medicamente pentru cel puțin 15 zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si