"Avem 3-4 săptămâni grele, avem 3-4 săptămâni în care încercăm să limităm creşterea numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou. În contextul în care vedem în toată Europa numărul de cazuri crescând de la o zi la alta, în care vedem lockdown-uri, în care vedem impuneri de restricţii, haideţi să participăm cu toţi la scăderea numărului de cazuri”, a declarat Nelu Tătăru, joi, la Constanţa.

Citeste si: Acte și documente necesare pentru eliberarea numerelor roșii sau provizorii

Întrebat dacă se impun şi alte măsuri sau alte restricţii la nivel naţional în perioada următoare, Ministrul Sănătăţii a răspuns: "Noi am luat aceste măsuri, se impun la nivel local în funcţie de evoluţia locală. Într-o localitate unde avem o creştere a numărului de cazuri atunci se impun şi restricţii suplimentare, ajungând chiar şi la scenarii 3, cum este şcoala sau portul măştii şi în exterior(...) Nu avem aceste măsuri în acest moment, mergem efectiv pe măsuri locale. Avem în diferite judeţe, de exemplu, aţi putut vedea ieri am avut 21 de judeţe cu peste 100 de cazuri. Am avut trei judeţe cu peste 300 de cazuri, avem anumite zone în care avem peste 3 indicele- şase judeţe. Sunt locuri în care ar trebui ca aceste măsuri se impună, avem acele reguli, avem acele hotărâri de Guvern sau hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în care după evaluarea DSP-ului, în cele 24 de ore, avem 48 de ore în care putem vedea evoluţia şi

putem impune acele restricţii”.

Citeste si: Nora lui Silviu Prigoană e supărată că vântul și ploaia din Chicago o împiedică să-și etaleze ținutele de lux: „Voi purta doar pantaloni de trening”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Nelu Tătaru se află joi, în judeţul Constanţa, unde a vizitat Spitalul Judeţean, iar apoi va merge la Spitalul Municipal Mangalia.

Nelu Tătaru, joi, la Constanţa

"În evaluarea pe care am făcut-o, la Spitalul Judeţean vom avea o extensie de 14 paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie încă 12 paturi şi la Spitalul Mangalia şapte paturi. Deci pentru Regiunea de Sud-Est o extensie de 33 de paturi pe care să le avem într-o rezervă în perioada următoare, în funcţie de evoluţie. Nu trebuie să ne lăsăm doar în baza corpului medical, a spitalelor şi a paturilor pe care le facem ca extensie. De astăzi avem zece paturi aici în Terapie Intensivă, avem deja şase la Pneumoftiziologie şi în decurs de două săptămâni le avem pe toate 12. Săptămâna viitoare cele şapte din Mangalia sunt în funcţie”, a explicat ministrul Sănătăţii. 

 

Întrebat dacă vor intra şi spitale private în lupta anti-COVID-19, Nelu Tătaru a precizat că, în măsura în care nu va exista numărul necesar de paturi, s-ar putea întâmpla şi acest lucru. 

El a mai fost întrebat de jurnalişti dacă există şi personal pentru cele 3.000 de paturi, câte a anunţat preşedintele Klaus Iohannis că există în ţara noastră. 

"Există personal în acest moment. Trebuie să ştiţi că aceste paturi au personal în acest moment, altfel nu existau aceste paturi. Aceste paturi sunt pentru patologie COVID şi pentru patologie non-COVID. Rămâne ca tot ce disponibilizăm sau extindem ca şi Terapie Intensivă să facem şi echipe complexe din cei care erau deja în Terapie Intensivă plus secţii asemănătoare”, a explicat ministrul Sănătăţii. 

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ministrul Sănătăţii a fost anunţat că la Spitalul din Feteşti, judeţul Ialomiţa, nu există un medic cu normă întreagă la ATI, el precizând că medici rezidenţi vor fi detaşaţi către unităţile medicale care au nevoie de personal. 

"În această perioadă s-au desfăşurat examene de specialist pentru mai multe specialităţi şi în şedinţa de Guvern de aseară prin ordonanţă de urgenţă toţi cei care nu au post şi nu pot fi angajaţi nicăieri, vor fi angajaţi la Spitalul Ministerului de Interne, la Gerota, sunt în jur de 200 de colegi, medici rezidenţi sau medici specialişti din şase specialităţi care vor fi detasaţi către aceste spitale”, a afirmat Nelu Tătaru.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si