Anna McKnight, o tânără în vârstă de 28 de ani din Marea Britanie care a fost concediată de șeful său, după ce i-a spus că este însărcinată. După ce a ajuns în fața judecătorilor, proaspăta mămică a câștigat 15.00 de lire sterline.

După ce a dezvăluit la locul de muncă că este însărcinată, englezoaica a primit din ce în ce mai puține ture la restaurantul de tapas din Greenock.

Tânăra începuse să se simtă destul de rău din cauza sarcinii.

Citește și: Durere fără margini în familia unui adolescent dispărut de acasă de 5 luni. Rămășițele lui Freddy au fost găsite pe marginea drumului

Femeia a declarat că a fost "surprinsă și supărată" în momentul în care a aflat de la departamentul de resurse umane că a fost concediată, iar mai apoi a primit mesaj pe WhatsApp de la șef, care îi spunea "fără resentimente".

Tânăra mămică și-a dat în judecată fostul angajator

În prezent, tânăra în vârstă de 28 de ani a dat în judecată cu succes restaurantul pentru discriminare pentru sarcină și concediere nedreaptă la un tribunal de muncă.

Anna, al cărei fiu Goldie are acum cinci luni, a plecat acasă cu suma de 15.365 de lire sterline, iar ulterior a declarat că a fost vorba de "principiu" și nu de bani.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Potrivit Tribunalului din Glasgow, femeia a început să lucreze la restaurantul de tapas Fenwick 47 ca asistent manager în luna decembrie a anului 2021.

Citește și: Povestea lui Alex, un tânăr care a crezut că are gripă, dar a ajuns la un pas de moarte! I-au fost amputate toate membrele pentru a supraviețui

Tânăra în vârstă de 28 de ani a aflat că era însărcinată cu al doilea copil, la mijlocul lunii ianuarie a anului 2022, iar managerul general al restaurantului a felicitat-o.

Aceasta era nevoită să plece în concediu de maternitate în luna august, dar un raport al tribunalului a declarat că înainte de aceasta a fost eliminată treptat din rotație.

Judecătorul Brian Campbell a concluzionat că Anna a fost discriminată:  "Decizia neașteptată de a o concedia i-a provocat un anumit grad de stres într-un moment în care se confrunta deja cu boli și alte simptome legate de sarcină. Avea angajamente financiare în legătură cu apartamentul și mașina ei, precum și cu cheltuielile zilnice.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ea a apelat la partenerul și la tatăl ei pentru a o ajuta să-și plătească facturile. Se simțea supărată și vulnerabilă. A simțit că modul în care a fost pusă în aplicare concedierea ei a fost deosebit de subtil.

Nu a existat nicio dovadă a vreunui alt motiv pentru concedierea ei. Nu i s-a dat niciun indiciu că ar fi fost concediată, cu atât mai puțin un motiv, până când a început să își contacteze angajatorul pentru a discuta despre concediul de maternitate și aranjamentele salariale."

Citește și: O femeie ofițer de pușcărie, trimisă în spatele gratiilor după relația cu un deținut. Au găsit în celula lui lenjerie de damă și poze XXX


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si