Grupul verzilor este cel care care a initiat dezbaterea pe tema situatiei statului de drept din Romania. Keller a mai spus ca verzii au exprimat ingrijorari in ce priveste reforma din justitie si in legatura cu violentele fortelor de ordine impotriva protestatarilor pasnici.

"Am avut o intalnire prietenoasa cu premierul. A explicat pozitia Guvernului in ce priveste reforma sistemului judiciar si protestele din 10 august. Pozitia Guvernului este ca totul se desfasoara bine si fara probleme.

A spus ca se banuieste ca protestatarii au fost trimisi din afara si ca erau drogati. Potrivit premierului, doamna Kovesi a fost demisa de presedinte. Nu impartasim aceasta viziune. Ne-am exprimat ingrijorarile in ce priveste reforma sistemului judiciar, care ar putea incetini lupta anticoruptie, dar si in legatura cu violentele politiei impotriva protestatarilor pasnici. Din punctul nostru de vedere, evolutiile din Romania sunt periculoase deoarece ar putea face foarte dificila sanctionarea actelor de coruptie. Totusi, coruptia submineaza bazele unei societati si increderea in institutii. Acesta este motivul pentru care am adus aceasta problema in Parlamentul European. Cetatenii romani sunt cetateni europeni si merita aceleasi drepturi si o buna guvernare", a declarat co-presedinta grupului verzilor din PE.

Ea a precizat ca i-au spus premierului ca mizeaza pe o investigatie independenta si ca protestatarii trebuie ascultati.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

De asemenea, verzii si-au exprimat ingrijorarea cu privire la referendumul pe tema familiei, "deoarece are potential de a diviza societatea si de a introduce discriminare", insa Viorica Dancila nu a comentat pe tema referendumului.

Ska Keller, liderul verzilor din PE

"Premierul a insistat ca totul merge bine in Romania", a mai declarat Keller.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, convorbirile premierului cu grupul verzilor s-au purtat pe cele doua coordonate: situatia interna a Romaniei si agenda europeana.

"Premierul Viorica Dancila a prezentat, pe scurt, situatia politica din Romania, in perspectiva dezbaterii care va avea loc in Parlamentul European la inceputul lunii octombrie. De asemenea, a prezentat programul de reforme initiate de Guvernul Romaniei, aratand ca acesta este rezultatul unui proces extins de consultare transparenta si de cooperare interinstitutionala, in plan intern, precum si cel al unei colaborari cu partenerii europeni. De altfel, prim-ministrul Viorica Dancila a reafirmat intreaga sa disponibilitate pentru continuarea dialogului deschis cu institutiile europene. Discutiile au continuat cu o prezentare a stadiului pregatirilor in vederea preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, in ianuarie 2019, de catre Romania", se mai arata in comunicat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si