Slovacia iese treptat din cel mai grav val al pandemiei de până acum și încearcă să meargă pe urma vecinilor săi din Europa Centrală în redeschiderea unor școli, a comerțului cu amănuntul și a altor servicii, în timp ce își accelerează programul de vaccinare.

În cadrul planurilor de relaxare, Slovacia a redeschis luni, de asemenea, biserici, biblioteci, bazine și grădini zoologice, toate cu capacitate limitată, după cum au anunțat încă de săptămâna trecută membrii guvernului de la Bratislava, într-o conferință de presă televizată.

Citeste si: Veste proastă: "A ajuns în Europa". Coronavirusul dublu-mutant din India, rezistent la vaccinuri?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Este posibil ca noi restricții să fie ridicate în continuare lunea viitoare, pe 26 aprilie, întrucât Slovacia a îndeplinit criteriile de ieșire din nivelul roșu de alertă, a transmis Slovak Spectator. Cu toate acestea, situația trebuie încă monitorizată cu atenție, a subliniat premierul Eduard Heger.

Slovacia: oamenii pot merge din nou în excursii în aer liber

Hotelurile se pot deschide pentru un număr limitat de oaspeți, dar serviciile restaurantelor vor rămâne închise, informează presa internațională.

De asemenea, vor fi permise excursiile în aer liber în afara districtelor de origine ale cetățenilor. Testele negative COVID-19 vor fi necesare pentru a intra în magazine, biserici și alte clădiri. Miniștrii guvernamentali au cerut oamenilor să rămână prudenți.

"Dacă nu gestionăm cum trebuie responsabilitatea fiecăruia dintre noi, începând de luni, riscăm să ne întoarcem foarte repede unde am fost în ultimele luni", a spus ministrul de Finanțe de la Bratislava.

Slovacia a redus numărul de infecții zilnice pe cap de locuitor sub țări vecine precum Republica Cehă și Ungaria, care încă se confruntă cu unele dintre cele mai ridicate rate de infecție din Europa.

În țara de 5,5 milioane, spitalizările au scăzut la 2.250 de la un vârf de peste 3.800 la începutul lunii martie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si